Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Pusztai nem mond le az élvonalbeli álomról

Mi lett vele? sorozatunkban (25. rész) Pusztai Lajossal, Szeged női tekesportjának korábbi ismert személyiségével, a Szeged-Dorozsma-Algyő női kézilabdacsapatának ügyvezetőjével beszélgettünk.
Pusztai Lajos neve több sportággal kapcsolatban is ismerősen csenghet a szegedieknek. A kiskundorozsmai születésű sportvezető a 70-es évektől kezdve két évtizeden keresztül technikai vezetőként segítette a Délép SC női tekecsapatát, akkoriban az együttes az egyik legjobb volt a kontinensen, nem véletlen, hogy tizenegy bajnoki cím és négy vk-siker után ezt az időszakot megkoronázva 1988-ban BEK-et is nyert az együttes.

1993-ban Pusztai sportágat váltott, a dorozsmai női kézilabdacsapat szakosztályvezetője lett, majd 2002 óta az egyesület ügyvezetőjeként tevékenykedik. De vajon van-e kedvence a két szeretett sportága közül?

– Lehetetlen különbséget tenni, talán annyiban más a kapcsolatom a tekével, hogy ezt a sportágat a mai napig aktívan űzöm – mondta. – A munkámmal azonban a kézilabdát segítem, nem titok, nem mondtunk le arról, hogy Szegednek ismét élvonalbeli női csapata legyen – fogalmazott Pusztai Lajos.

Pusztai Lajos
Pusztai Lajos. Fotó: DM/DV

A Szeged-Dorozsma-Algyő jelenleg az NB I/B 14 csapatos Keleti csoportjának hatodik helyét foglalja el, így a feljutás egyelőre álomnak tűnik.

– Az utánpótlásunkra nem lehet panasz, a szegedi nevelésű Bódi Bernadett például stabil válogatott kerettag. A fiatalok most is remekelnek, a felnőttek NB I-es szereplése pedig kizárólag az anyagiak kérdése. Számításaim szerint 100–120 millió forint kellene ahhoz, hogy az élvonalban szerepeljünk, a szponzori hátterünk egyelőre azonban közel sem ilyen jelentős – mondta.

A női tekével kapcsolatban már nem volt ilyen derűlátó a sportvezető. – Sajnos Szegeden a létesítményi feltételek sem alkalmasak ahhoz, hogy ismét régi fényében tündököljön a női szakág, de ide is érvényes, amit a kézilabdára mondtam: minden pénz kérdése.

Pusztai munkásságát múlt pénteken a város Szeged Sportjáért díjjal ismerte el.

– Meglepett az elismerés, hiszen rajtam kívül is sokan dolgoznak a női kézilabdáért Szegeden. Örülök neki, hogy ilyen nívós díjat kaptam, ígérem, a jövőben is Szeged sportjáért dolgozom majd – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda marad a triplánál

Kitart a három olimpiai szám mellett, azaz a második válogatón (június 10–12.) is indul a C1… Tovább olvasom