Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Szeged Beton-BVSC 8-6

A gyenge játék ellenére végül 8-6-ra győzött a Szeged Beton férfi vízilabdacsapta a BVSC ellen az újszegedi sportuszodában. Szerdán a Pécs ellen ennél sokkal több kell majd.

Vodafone OB I. férfi vízilabda bajnokság rájátszás 5-8. helyért

Szeged Beton - BVSC 8-6 (1-1,3-2,2-2,2-1)

Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző, vezette: Székely Zoltán, Fekete Balázs

BETON: Baksa - Vejzagics , Varga P. 2, Milos Korolija 1, Komlósi, Varga T. 1, Lehmann 1. Csere: Török, Juhász Zs. 1, Molnár P., Éles, Kuncz, Mihajlo Korolija 2. Edző: Kásás Zoltán.

BVSC: Decker - Pecz 1, Szabó P., Nagy, Ambrus 2,  Galambos 2, Németh I. Zsolt. Csere: Csóka, Keresztes, Manga, Zsoldos, Simon. Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 11/1 ill. 8/2.

Ötméteres: 1/0 ill. 1/1.

Kipontozódott: Németh I. Zsolt (20.perc), Manga (24.perc).


Kásás Zoltán:
A mai teljesítmény értékelhetetlen. Ennél már csak jobb lehet.


4. negyed (2-1)

8. perc:
Mihajlo Korolija is kétgólos, most megmentette a csapatot. Utolsó támadást a pestiek vezetik, de kimarad az előny. Marad a 8-6. Ez a vége.

7. perc: Varga Péter blokkol, ismét előnyben a Beton, de Török Nagynak adja a labdát. Ambrus is kétgólos, előnyből szerzi a BVSC hatodik gólját. 7-6.

6. perc: Komlósi igyekszik, de középre ment, Decker hárít. Baksának nem lehet ejteni. BVSC kér időt.

4. perc: Ambrus megint elöl, de Baksa véd. Vejzagics kicentizte, pár pillanattal a támadóidő lejárta előtt engedi el, de kapufa. Két kiállítást kap egymás után a BVSC, Juhász hamarabb jött vissza, de a védekezés most jól működött.

Varga Péter átültette a Panioniosz elleni formáját mára. Legalább neki jól ment. Fotó: Schmidt Andrea.
Varga Péter átültette a Panioniosz elleni formáját mára. Legalább neki jól ment.
Fotó: Schmidt Andrea.

3. perc:
Kolmósi a víz alatt vitte be a kapuba a labdát, a bírók nem értékelték a mutatványt. Nincs BVSC gól, lehetne javítani. Kicsit csúszni fog, lejárt a támadóidő.

2. perc: Megtört a jég, Mihajlo Korolija a kilencedik fórból talál be. Hihetetlen. 7-5. Most már inkább le kéne fújni, először vezet 2-vel a Beton.

1. perc: Török most egy testhosszt vert Peczre, de elveszik a Szegedtől a labdát. Galambos úszik meg, de nincs érkező ember. Csóka lő, de Baksa véd.

3. negyed (2-2)

8. perc: Varga Péter is kétgólos. Áll a játék, Ambrushoz keresnek orvost, de semmi komoly. Simon ejt, baksa ujjheggyel tolja a kapu fölé. 6-5.

7. perc: Kellemes meglepetés, Milos Korolija átlövésből lő gólt. Ismét vezetünk, reméljük, most már végig.  10 másodpercig van meg a vezetés, Galamboa előnyből szerzi második gólját. 5-5.

6. perc: Ez kezd aggasztó lenni, továbbra se tud előnyből gólt dobni a Szeged. Eddig nyolc lehetősége volt. Megúsztuk a vendég támadást, Nagy lövé fölé. Félpályánál indulhatnak vissza a csapatok, Vejzagics ellen ítélnek.

5. perc: A pestieknek se megy jobban a fór kihasználtság, Pecz lövését fogja Baksa. Lehmann lövése kimarad, majd Pecz szabaddobásból egyenlít. Ebben most Baksa is benne volt.  4-4.

Nagy nehezen győzött a Beton a BVSC ellen KÉPGALÉRIA

4. perc:
Decker az égből halássza le a labdát, Pecz úszik meg, de Baksa ismét résen volt. Vincze Balázs kér időt.

3. perc: Galamabos úszik meg, de Baksa ismét jól jön ki.

2. perc: Továbbra sincs gól, mondjuk a BVSC tehetetlenségét annyira nem is bánjuk. Nem Baksán fog múlni a meccs.

1. perc: Vejzagics hozza el a labdát, hatodik előnyét kapja a Beton. Varga Tamás engedi el, csoda, hogy Decker keze a helyén maradt.

Lehmann utolsó pillanatokban lőtt gója remélhetőleg inspiráló hatással bír majd, és nem a Szeged fog kapaszkodni az eredmény után. Az emberőnyök kihasználásán javítani kellene, eddig 5/0 az arány. Szerencse, a védekezés eddig jól működik.

2. negyed (3-2)

8. perc:
A rengeteg hibát folyamatosan megbosszulja a BVSC, most Galambos talál be.3-3. Lehmann keze sült el, jókor jött a bomba. 4-3.

7. perc: Ötödik fór, de gól továbbra sincs. Most Juhász lövését fogja Decker. Juhász most javít, megszerzi a pestiek elől a labdát, de hiába, ha nem tudnak gólt lőni belőle.

5. perc: Harmadik fórja a Szegednek, de Lehmann lövését Decker a kapufára tolja. Szabó pattint, de Baksa véd. Negyedik előnyét is megkapja a Szeged, de továbbra sincs gól belőle. Ez kezd aggasztó lenni.

4. perc: Szép támadás, Juhász Zsolt középen egyedül. Neki most bejött az ejtés. Végre itthon az előny. Bár jó lenne kicsit biztosabb előnyben játszani. 3-2.

3. perc: Baksa jól jött ki, megvan a labda. Mihajlo Korolija ceterben, de Török labdája nem ér el hozzá.

Baksára ma se lehetett panasz. Nélküle aligha győzött volna ma a Szeged Beton. Fotó: Schmidt Andrea.
Baksára ma se lehetett panasz. Nélküle aligha győzött volna ma a Szeged Beton.
Fotó: Schmidt Andrea.

2. perc:
Keresztes kap ötméterest, nem sokat teketóriázik, gyorsan bevágja. Ismét a BVSC-nél az előny. Varga Tamás már méregből lövi rá, nem is lett volna rossz, de kapufa. A következőből javít. Hátha ez segít. 2-2.

1. perc: Török elől Keresztes hozza el a labdát, ezt ki kell védekezni. Kuncz meg is oldja, indulhat a Szeged. Jöhetnek is vissza.

1. negyed (1-1)

8. perc: Kuncz távolról próbálkozik, de Decker simán fogja. Mondjuk középre is ment.

7. perc: Második előnyét se tudja gólra váltani a hazai alakulat. Most már azért kellene valamit tenni.

6. perc: Varga Tamás is megpróbálkozik egy ejtéssel, de ez is kimarad. Veszélyes pesti támadás, de Baksa hárít.

5. perc: Nem nagyon megy a gólgyártás, de szerencse, a BVSC se képes gólt dobni Baksának. Ismét kimarad a hazai támadás.

4. perc: Varga Tamás harcolja ki az ötméterest, de átadja a lehetőséget. Lehmann viszont nem tud élni vele. Marad az 1-1.

3. perc: Komlósi félpályás passza után Varga Péter vágja bea a labdát Decker kapujába. 1-1.

2. perc: Vejzagics ziccerben, de most túlkomplikálta. Ambrus viszont az egyszerűség híve. Vezetnek a pestiek. 0-1.

1. perc: A Eeton vezeti az első támadást, de Milos Korolija kezéről lesodorják a labdát.  A BVSC se jár sikerrel.

Korábban:

Nem sikerült a Szeged Beton pólósainak megismételni az elmúlt időszakban bevált szokást, hogy a bajnoki rájátszást az első négy között várják. Kárpótlásként ugyan megnyerték a LEN-kupát a Kásás-legények, de ezze nem biztosították automatikusan jövőre az helyüket a második legrangosabb európai kupasoroztaban; az indulásért Vargáéknak kötelező megszerzi az 5. helyet.

A rájátszást a Szeged 12, a Pécs 9, az Újpest 6, a BVSC 3 bónuszponttal kezdi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bencze Tamás a Szeviépnél

Kosárlabda - Ami a hét elején még csak valószínűsíthető volt, mára bizonyossá vált: a Zala Volántól… Tovább olvasom