Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Új NB III-as futballcsapat

Pár hete még úgy tűnt, Csongrád megyét csak a Tisza Volán SC és a HFC képviseli a labdarúgó NB III-ban. A szegedi városházán tegnap tartott sajtótájékoztatón azonban kiderült, hogy KITE-Szeged néven egy új gárda is benevezett a harmadosztály küzdelmébe.
Már hetekkel ezelőtt felröppent a hír, amely szerint Szegeden új NB III-as labdarúgócsapat szerveződik, méghozzá komoly céllal, megfelelő anyagi háttérrel.

Tegnap délben erről győződhettek meg a sajtó munkatársai a szegedi városházán tartott tájékoztatón.
Bakai Csaba a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke, de az összejövetelen nem ebben a tisztségében jelent meg.

– Ez év július 20-án a cégbíróságon bejegyzésre került a Profi Futball Kft., amely létrehozta a KITE-Szeged labdarúgócsapatot – jelentette ki Bakai, aki az új klubnak ügyvezető igazgatójaként funkcionál. Na meg tulajdonosaként is, ebbéli szerepében Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke, Molnár Róbert vállalkozó és 51 százalékos, többségi tulajdonosként a Szeged–Csanádi Egyházmegye püspöke, dr. Kiss-Rigó László a társa. A sorból nem lehet kihagyni Szeged város önkormányzatát sem, amely éves szinten 15 millió forinttal támogatja a csapatot.

Bakai Csaba ügyvezetőt Botka László polgármester támogatással, Keller József pedig jó játékkal segítheti. Fotó: Veréb Simon
Bakai Csaba ügyvezetőt Botka László polgármester támogatással, Keller József pedig jó játékkal segítheti.
Fotó: Veréb Simon

– Azt szeretnénk, hogy 1999 után újra legyen Szegednek élvonalbeli futballcsapata – jelentette ki a sajtótájékoztatón részt vevő Botka László polgármester. – Eddig a szintén harmadosztályú Tisza Volán SC-t éves szinten 10 millió forinttal segítettük, ezt az összeget felemeltük 15 millióra, ennyire számíthat a KITE- Szeged is. Nemes, a sportszerűség határát nem átlépő küzdelemre számítunk a két csapat között, mi lennénk a legboldogabbak, ha két év múlva az egyiknek szánt pénzmennyiséget megemelhetnénk. Ez ugyanis azt jelentené, hogy van Szegednek NB II-es csapata.

Onnan pedig – még ha az hatalmasnak is számítana – csak egy ugrás az NB I. Mert a Profi Futball Kft. irányítóinak távlati tervei között természetesen az élvonalbeli tagság szerepel.

A stáb

A KITE-Szeged színe a kék-fekete-zöld. Többségi tulajdonos: dr. Kiss-Rigó László; ügyvezető igazgató: Bakai Csaba; szakmai igazgató: Gidai Sándor; szakosztályvezető: Kun-Szabó Tibor; technikai vezető: Nógrádi Tibor; megbízott játékos-edző: Brinszky Adrián; gyúró: Ferencz Ferenc. A játékoskeret: Balogh Norbert, Belacan Zejko, Czibere Adrián, Fődi Bence, Gellér Gábor, Gémes Máté, Horváth Péter, Kazán Attila, Keller József, Keller Zoltán, Kormányos Kolos, Kothencz Péter, Kovacsics Károly, Krisztin-Németh Tamás, Laczkó János, Lajkó Ádám, ifj. Major László, Nagy András, Pap Zoltán, Patarcic Krisztián, Saulics Sradan, Szucskó Zsolt, Varga Ferenc, Varga István, Vágó Andor, Virágh Tibor, Vojnics Dávid.

Sokakban merülhet fel a jogos kérdés, miként lehetséges az, hogy szerveződik egy új csapat, amely rögtön az NB III-ban kezdi meg szereplését? A Csongrád nem vállalta a feljutást, így az MLSZ a megyeegy ezüstérmesét, a Kisteleket kérte fel az indulásra. A város azonban nem tudta volna bevállalni ezt a jókora pluszköltséget, ezért fuzionált a már említett Profi Futball Kft.-vel. A Kistelek (KITE) így tagja lett az NB III-nak is, de mert a megyeegyből a Tiszasziget visszalépett, a megyei I. osztályból sem szorult ki.

A bemutatkozó sajtótájékoztatón megjelent Keller József is, aki bár szeptemberben már a 45. születésnapját ünnepli, még mindig kitűnő fizikai állapotnak örvend.

– A püspök úr közbenjárásával kerültem az egykori Újpest-, Vasas-, Fradi-támadó Horváth Petivel együtt a gyulai Grosics Gyula Labdarúgó Akadémiáról (mindketten itt edzősködnek, a szerk.) a KITE-Szegedbe – nyilatkozta a 29-szeres válogatott. – Az osztálykülönbség miatt a pályafutásom alatt olyan sokszor nem fordultam meg a Felső Tisza-parti stadionban, ezt most majd pótolom.

Az egykor szebb napokat megélt stadion olyan lesz, mint Milánóban a San Siro, amely az Internazionalénak és az AC Milannak is az otthona.

– Egyelőre mi a Kisstadionban gyakorlunk, de ígéretet kaptunk, hogy a meccsek lejátszása mellett az edzéseinket is a Felső Tisza-parti stadionban végezhetjük – mondta Brinszky Adrián, a KITE-Szeged játékos-edzője.

A csapat az NB III Alföld csoportjának első fordulójában szabadnapos lesz, az augusztus 22-i rajt Hódmezővásárhelyen, a HFC otthonában köszönt majd rá. És hogy mikor lesz a KITE-Szeged–Tisza Volán SC városi derbi? Érdemes lesz megjegyezni a dátumot: 2010. október 30., 14.30. Senki ne értse félre a hasonlatot: az a meccs kicsiben Fradi–Újpestnek ígérkezik...

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. murphyka 2010. augusztus 10. 14:42
  „Fociguru: ha most lenne a választás akkor azt sem tudnánk ki az a Bakai!gralma: látom, hogy nálad semmi értelme a józan észnek, ezért a többi olvasó számára leírom, hogyan is van ez!Tehát két vagy három éve olyan kevés csapat adta nevezését az NB III-ra, hogy az akkori MLSZ kötelezővé tette minden NB I-es csapatnak a két osztállyal alább való indulást, mert csak így tudták beüzemelni az NB III-at.Azok tartalék csapatok akik most az NBII-ben vannak, azok azért vannak ott, mert megnyerték az indulásuk jogát az NB III-ból.Innen viszont tovább nem juthatnak!Summa a Kistelek sem indulhat a saját jogán csak a M II-ben.Erre találtak ki mindent pl.Kistelek II, most már Kistelek-Károlyi (a Tiszasziget jogán).Szóval nem másolgatni kell a csoportokat, hanem mint írtam el kellett volna olvasni az MLSZ versenykiírását!!!”
 • 34. fociguru 2010. augusztus 10. 08:40
  „De nagy a csend kedves fórumozok ! Pedig kiváncsi lennék a véleményetekre, ugy érzem elég tájékozodottak vagytok, talán részesei is a dolgok folyamatába . Vagy nem érzem jól ? Az egészséges párbeszéd előre visz.”
 • 33. fociguru 2010. augusztus 08. 18:09
  „Felesleges ezen vitatkozni , hogy kell-e két osztály külömbség, vagy nem(ugytudom már nem kell) ,de arra adjatok választ ha most lenne a CSLSZ elnök és elnökség választás ugyan hogy lenne most !”
 • 32. gralma 2010. augusztus 08. 09:55
  „murphyka: Köszönöm hozzászólásod. Hát, elég jól ismerem a versenykiírást...:)))
  az alábbiakban, hogy téged minősítselek bemásolom a Magyar másodosztály nyito fordulóját a Nyugati csoportból:

  augusztus 14. szombat
  Bajai LSE - FTC II17:30
  Ajka - Videoton II17:30
  PMFC - FC Tatabánya20:00
  augusztus 15. vasárnap
  Kaposvölgye - Kozármisleny17:30
  Győri ETO II - Budaörs17:30
  Barcsi SC - Sz´miklós17:30
  Honvéd II - Veszprém17:30
  BKV Előre - Gyirmót17:30

  Ezzel megköszönve itteni szereped, mert egészenbiztos valami szereped van itt....”
 • 31. murphyka 2010. augusztus 08. 09:33
  „gralma: továbbra sem találom az FTC II és Ujpesti TE II csapatokat és DEAC_DVSC II sincs csak DEAC_DVSC!!Ezzel a vitát részemről lezártnak tekintem.Olvasd el az MLSZ versenykiírását és ott mindenre választ kapsz.”
 • 30. gralma 2010. augusztus 07. 17:47
  „murphyka: Kedves fórumtárs. Az FTC II az NB II Nyugati csoportjában indul. Az Ujpesti TE II. az NBII Keleti csoportjába kapott besorolást. A Debrecen valóban nem DVSC néven szerepel, hanem DEAc-DVSc II hivatalosan, de ez az egyetemmel való együttműködésnek köszönhető.

  Én arra válaszoltam amit állítottál, hogy két osztály különbségnek kell lennie. Ez évekkel ezelőtt így volt, de sajnos (nem biztos hogy a te hibád) de tudatlan vagy, viszont okoskodni szeretsz. Tehát a Kistelek és Kistelek II között nem kell két osztály különbség.
  Az, hogy a KITE indulása etikus avagy nem, más vitatéma szerintem, viszont jó érveket látok arra, hogy szükséges volt lépni valamit.”
 • 29. murphyka 2010. augusztus 07. 17:25
  „gralma: nézd meg az NB II csoportjait és az általad írt csapatokat nem találod!Ilyen hogy DVSC II,FTC II,UTE II hol vannak?!Különben is a Kistelek II sem ezen a néven indul hanem Kisteleki TE.”
 • 28. Gorillák 2010. augusztus 07. 01:45
  „"...mi lennénk a legboldogabbak, ha két év múlva az egyiknek szánt pénzmennyiséget megemelhetnénk. Ez ugyanis azt jelentené, hogy van Szegednek NB II-es csapata. Onnan pedig - még ha az hatalmasnak is számítana - csak egy ugrás az NB I. "

  Persze így hogy végiggondolom, szerintem egy kicsit nagyobb összeget ha tólna a város, mi a foci VB-re is kijutnánk!!!:DDD

  Urak! Nem megye III-ban indult, na bumm. De talán előbb eredmény, majd aztán pénz!!!!! Főleg, ha köz!”
 • 27. gralma 2010. augusztus 06. 18:19
  „Murphyka: " lehet kettő, akár három csapata is, de kettő osztállyal alatta kell lennie! Lásd Vásárhely, Makó."

  Miért állítasz olyat ami egyszerűen ferdítés. Tehát vagy szándékosan hazudsz, vagy tudatlan vagy!
  LÁSD: DVSC II., FTC II., UTE II., most akkor hogy is van ez...? Melyik osztályban is indulnak ezek a csapatok?”
 • 26. murphyka 2010. augusztus 06. 16:11
  „josibarat: a Mindenható létezik!!!! Az új focicsapatáról és a vezetőségéről kár szót ejteni!”
 • 25. josibarat 2010. augusztus 06. 14:57
  „Az tény és való,hogy Bakai szedheti nem sokára a sátorfáját!!!!
  Hála a magasságosnak!!!
  Ha ez bekövetkezik akkor tényleg létezik a Mindenható.
  Az új focicsapatával pedig meg fog égni!!!!”
 • 24. murphyka 2010. augusztus 06. 11:07
  „Torok52: A CSLSZ elnöke hamarosan csak tulajdonos lesz, mert jön az új sportigazgató!!!Rageszi: lehet kettő, akár három csapata is, de kettő osztállyal alatta kell lennie! Lásd Vásárhely, Makó.”
 • 23. fociguru 2010. augusztus 06. 10:19
  „rageszi
  Nem a csapattal van a gond , hanem a hogy létrejött és ahol elindították( NB III) Megye III-ban kellet volna indulnia! Mint minden új csapatnak, de ez MO-ág ,a kis királyok országa ,itt mindent lehet csinálni büntetlenül, de csak eggyeseknek! Ez a GÁZ !”
 • 22. rageszi 2010. augusztus 06. 08:53
  „Sziasztok!
  torok 52:
  Megkérdezném én: másik csapatnak miért lehet kettő csapata? sándorfalva, újszentiván, balástya, .... és még sorolhatnám hogy mennyi csapatnak van "B" csapata. Az összes nbI-es csapatnak van! Ilyen nem lehet!!! :-)
  Szóval! Miért ne lehetne!
  Másrészt, amit a fórumon is írtak korábban: jövőre valószínű elhagyja az nbIII-as csapat a KITE nevet! Ennyi!
  A sok ellendrukkernek, meg felesleges mit írni! ;-) Úgyis találnak újabb kritikát! Az idő mondja meg hogy jó volt-e ez a lépés vagy nem!”
 • 21. Sportplusz 2010. augusztus 06. 00:33
  „.. GRAT CSAK BOTKA NE MOST AD ? EDDIG MIÉRT NEM .. JA KELL A VOKS ..POFÁTLAN ALAK ..”
 • 20. torok52 2010. augusztus 05. 23:38
  „Számoljunk Béláim: most mindkét csapat 15 millából gazdálkodik. Nem lett volna épeszűbb megoldás ezt a 30 millát 1 azaz EGY jó csapatra költeni???
  Aztán: látott már valaki a Lajtán túl olyat, hogy egy püspök többségi tulajdonos egy cégben, s ő gründol focicsapatot, meg egy megyei közgyűlési elnök? Komoly helyeken ezek gazdasági emberek által profin menedzselt cégek, itt nem elég az ima.
  Desszertként: micsoda abszurdum, hogy a CSLSZ elnöke is tulajdonos? Hogy mondta Karinthy? "Álmomban két macska voltam, s játszottam egymással" De hasonló a Kistelek kettős joga. Lehet, hogy ez jogszerű, csak nem etikus - vagy NB III vagy megye I. Vicc az egész, olyan magyaros, és hogy ezt megeszi a Botka is....??”
 • 19. N.P. 2010. augusztus 05. 17:38
  „FanatikusSzegedi 2010.08.05
  " A többiek olyan vérbeli Hitelessé csak Püspök Úr jelenléte teszi az egészet számomra, lévén ő csak nem adja olyanhoz a nevét, ami nem tiszta és nem komoly. "
  a, a magyar focival kapcsolatban a "tiszta" és a "komoly" kifejezések egyszerűen röhejesek...
  b, akiktől a szegedi templomokban ma is adományokat kértek az egyház javára valószínűleg van "egyfajta" véleményük a megyéspüspök befektetéséről .....”
 • 18. greg 2010. augusztus 05. 17:10
  „Pénzmosdi és kampányfogás.”
 • 17. FanatikusSzegedi 2010. augusztus 05. 16:05
  „murphyka: minden megjegyzésedre és kérdésedre a válasz: ez a magyar focivalóság. Videótonban az ex MLSZ vezérkar, Kovács Attila Soroksár, Laczkó manager és a akkor most még várható az előző éra felbukkanása valahol...”
 • 16. murphyka 2010. augusztus 05. 15:53
  „Focigurunak teljesen igaza van, lehetne még tovább boncolgatni, de nem érdemes.Bakai és tiszteletreméltó bandája érzi vesztét-mert az MLSZ sem tétlenkedik-ezért ha röpül akkor legyen neki egy újabb játéka, mert a megyét már tönkretette.Azt én sem értem, hogy a Gidai hogyan került közéjük amikor a választáson ott hagyta őket faképnél!?”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23. veterán tenisztorna Szegeden

Idén immár 23. alkalommal rendezik meg Szegeden a veterán tenisztornát, amit a szervezők dr. Janka… Tovább olvasom