Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Újra lesz Kosársuli

Egyéves kényszerű szünet után ismét lesz felnőtt férfi kosárlabdacsapat Hódmezővásárhelyen: a Kosársuli benevezett a jövő évi NB I B csoportjába.
A tavalyelőtti szezon rájátszásában bravúros sorozatot bemutatva harcolta ki a bennmaradást a Vásárhelyi Kosársuli az NB I A csoportjában, azonban anyagi gondjai miatt nem tudta elkezdeni harmadik első osztályú idényét. Az egyesület vezetői jobb megoldás híján együttműködtek egy pesti befektetőcsoporttal, így EnterNet NTE Hegyvidék néven budapesti székhellyel elindulhattak a legmagasabb ligában.

– Nyomorúságos éven vagyunk túl – kezdte visszaemlékezését Elek András, az egyesület elnöke. – Tavaly nem volt más választásunk, a pénztelenség miatt bíznunk kellett a pesti befektetőkben, ám a milliós ígéretekből végül semmi nem valósult meg. Borzasztó volt végigszenvedni a Hegyvidék vereségekkel teli szezonját, miközben Vásárhelyen csak utánpótlás sportra futotta. A pestiek kétszer annyi pénzből járatták le magukat, mint amennyiből mi kiharcoltuk a bennmaradást – mondta az elnök.

Elek András klubelnök új csapatot épít Vásárhelyen. Fotó: Tésik Attila
Elek András klubelnök új csapatot épít Vásárhelyen.
Fotó: Tésik Attila

A Hegyvidék az alapszakaszban meccset sem nyerve csont nélkül kiesett az A csoportból, a támogatókat pedig nem érdekelte a második vonal, így a csapat idén nyáron véglegesen visszaköltözött Vásárhelyre. – Mivel az utánpótlást sikerült megmentenünk, a több mint kétszáz fiatal számára a motiváció szempontjából létfontosságú volt, hogy felnőtt csapat is legyen a városban. Beadtuk a nevezésünket a B csoportba, ahol nem elsősorban a helyezés, hanem a kosárlabda népszerűsítése lesz a legfontosabb – ennyit kötelességünk megtenni azért a sportágért, amely 63 éve működik a városban. A felnőtt csapatot reményeink szerint az egyre gyakrabban feltűnő vásárhelyi kosárbarátok segítségével tudjuk majd versenyeztetni, az utánpótlásunk működtetését viszont az önkormányzat támogatása nélkül lehetetlen megoldani – fogalmazott.

A Hegyvidék jogán

A Kosársulinak annak ellenére sem kell a legalacsonyabb osztályból kezdenie az építkezést, hogy tavaly nem szerepelt vásárhelyi csapat a felnőttek között: mivel a Hegyvidék tavaly a Kosársuli jogán indult az A csoportban, az ő kiesésükkel az alacsonyabb osztályban való szereplés lehetősége visszaszállt Vásárhelyre.

Nagy kérdés persze, hogy a szétszéledt A csoportos csapathoz képest milyen együttes szerepelhet az ősszel.

– Az elmúlt években kis túlzással az volt a célunk, hogy Kováts Robi mellé egy ütőképes csapatot rakjunk össze. Most ugyanez a helyzet Mészáros Mátéval, aki az ország egyik legtehetségesebb 92-es születésű kosarasa. Optimális esetben el tudnék képzelni egy Drahos, Mészáros, Nyilas, Kováts, Gémes ötöst, ha ez mégsem jönne össze, akkor megelégszem a Mészáros, Böszörményi, Czibere, Csorba, Kukla kezdővel is, akiket Utasi és Szilágyi egészíthet ki – mondta Elek András, aki egy meglepő igazolással is szolgált. – Elég jó esély van rá, hogy a szurkolók korábbi kedvence, Eric Freeman is visszatérjen Vásárhelyre, az amerikai légiós minimális fizetésért kész lenne újra nálunk játszani, ahol elmondása szerint élete legszebb éveit töltötte – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világjátékok: Kanyó Dénes bronzérmes lett

Megvan a magyar csapat hatodik érme a világjátékokon. Kaohsiungban a játékok hetedik versenynapján… Tovább olvasom