Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Valdor-Szentesi VK: heten távoznak, hárman érkeznek

A Valdor-Szentesi VK 12. helyen végzett OB I-es férfi vízilabdacsapatából heten távoznak, és eddig három új játékos írt alá szerződést a Kurca-parti egyesülettel.
– A külföldiek, Igor Lazics, Radovan Latinovics és Luka Sekulics, távoznak a Valdor-Szentestől. Rajtuk kívül még Lukács Dénes vezetőedzővel együtt elmegy két fia, Dénes Dorián és Ábel Benedek, valamint nem számíthatunk a következő bajnokságban Hegedűs Bencére és Nagy Mártonra sem, utóbbi a Szegedhez igazolt – sorolta a neveket a klubon belül a férfi vízilabdaszakágért felelős elnökségi tag, Bujdosó Tamás. Elárulta, a csapatkapitány, kétszeres gólkirály Weszelovszky László sorsa még bizonytalan, tárgyalnak vele.

Az érkezési oldalon eddig hárman vannak: György Dávid a Honvédot, Takács János a Miskolcot, Kiss Kristóf pedig az UVSE-t cserélte a Valdorra. Az első 1, az utóbbi kettő pedig 2 éves szerződést kötött az egyesülettel. Még további játékosokkal tárgyal a klubvezetés, de fokozottan számítanak az utánpótlás tehetségeire, valamint az edzői posztot is házon belül oldják meg. Nevet még nem akart mondani Bujdosó.

– A 12. hely csalódás, ezzel csak a minimális célt, a bennmaradást teljesítette a csapat; bár az is igaz, egy meccsen múlott, hogy nem a 9. helyért meccselhettünk – közölte Bujdosó Tamás. Hozzátéve: az utolsó két mérkőzésen lelkesedésről, akarásról már nem lehetett beszélni. Arról is suttognak Szentesen, hogy a fiúk Hungerit Zrt. általi támogatottsága – kis túlzással – töredéke lesz az eddigieknek. Az elnökségi tag ezzel kapcsolatban elmondta: a női és a férfiegyüttes költségvetése is csökken, a nagyságrendről nem szólt, annyit még megemlítve: egyre nehezebb szponzort találni.
– A következő bajnoki évben mindkét gárdánál a jövő alapjának a lerakása, az építkezés lesz a feladat. Ehhez igazodnak majd a célkitűzések és a már tárgyalt igazolások. Nem szerződtetünk feleslegesen máshonnan játékost, az utánpótlás-nevelésre még nagyobb szerep vár, mint eddig – mondta el Bujdosó Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Niko Mindegía: félig magyar lettem

Niko Mindegía: félig magyar lettem
Szombaton 15 órakor következik az idény utolsó meccse, a MOL-Pick Szeged-MVM Veszprém összecsapás. Tovább olvasom