Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyárfás: óriási pofon lenne, ha elvennék az úszó Eb-t Magyarországtól

Szerinte mindenki számára az volna a legjobb, ha a Magyar Televízió megváltoztatná döntését a jövő nyári úszó Európa-bajnokság közvetítésére adott garancia visszavonásáról.
Gyárfás Tamás szerint mindenki számára az volna a legjobb, ha a Magyar Televízió átértékelné és megváltoztatná döntését a jövő nyári, budapesti úszó Európa-bajnokság közvetítésére adott garancia visszavonásáról. A hazai szövetség (MÚSZ) elnöke erről annak az összejövetelnek a keretében beszélt, amelyet a 2010-es magyarországi Eb-re jelentkezett önkéntesek tartottak szombaton a Margitszigeten.

"Óriási pofon lenne az egész magyar sportnak, az országnak, ha elvennék tőlünk a rendezés jogát, hosszan éreznénk ennek minden negatív hatását. Sem az úszókkal, sem a szállásukat már lefoglalt és kifizetett külföldi résztvevőkkel, sem a több tízezer sportrajongóval, sem ezzel a több száz lelkes önkéntessel nem tehetik meg, hogy veszni hagyják a sportág legnagyobb 2010-es eseményét" - mondta Gyárfás, aki egy hét múlva, szombaton személyesen lesz jelen a kontinentális szövetség, a LEN vezető testületének, a Bürónak az ülésén, amely dönt arról, hogy visszaveszi-e a rendezési jogot Budapesttől. A megjelentek számából mindenesetre látszott, hogy a jövő esztendő egyik legrangosabb honi nemzetközi sporteseménye iránt óriási az érdeklődés: előzetesen csaknem félezren regisztráltak, a találkozóra pedig közel kétszázan jöttek el a Hajós Alfréd uszodába. Akadtak, akik vidékről érkeztek, így Debrecenből, Győrből és Székesfehérvárról is, a legfiatalabb alig múlt el 10 esztendős, míg a legidősebb 67 éves.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke az egybegyűlteket köszöntve igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy teljes erővel azon dolgoznak, jövő augusztusban ugyanitt kerüljön sor a kontinensviadalra. "Nem egyszerű a dolgunk, számos tényező hátráltat bennünket, de nem adjuk fel, nem adhatjuk fel" - mondta Gyárfás Tamás, aki arra kérte az önkénteseket, hogy jövőre, az esemény idejére töröljék szótárukból a "nem" szót, azaz bárki, akitől kérnek, kérdeznek valamit, mindenképp próbáljon meg segíteni vagy segítséget szerezni, elvégre egy ekkora esemény sikere legalább annyira múlik a szervezőkön és a versenyzők szereplésén, mint az önkéntesek nélkülözhetetlen munkáján. Ruza József főtitkár, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója ezután rövid eligazítást tartott az önkéntesekre váró feladatokról, a különféle kötelezettségekről - így például az Eb helyszínén csakis a szervezőbizottságtól kapott egyenruhát viselhetik -, és persze arról is, hogy a fiatalkorúak csak szülői beleegyezéssel vállalhatnak bármilyen feladatot.

Olvasóink írták

 • 3. Walaky 2009. december 06. 10:45
  „Valaki annyira be akar tenni Gyárfásnak, hogy hazáját (van az ilyennek?) is feláldozná a bosszúért!
  Először a Nap tv, most már a vizes közvetítés?
  Elvtársam, haggya már abba a vonatrobbantást, megnyertük a háborút!”
 • 2. rozator 2009. december 06. 07:18
  „Magyar-történelem szakos tanár.

  1993 óta a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

  2008-tól az Európai Úszó Szövetség alelnöke, korábban a végrehajtó bizottságának tagja.

  2009-től a Nemzetközi Úszó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja.

  A 2006. évi és a 2010. évi budapesti úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság szervező bizottságának elnöke.

  A 2012. évi labdarúgó Európa-bajnokság horvát-magyar pályázati bizottság magyar elnöke.

  A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a MOB sajtóbizottságának elnöke.

  A Sport Plusz hetilap kiadója. 1984-től a MOB Sportévkönyvének szerkesztője.

  2005-ben és 2006-ban az Év sportvezetője.

  Keresés:”
 • 1. valoperes_zugugyved 2009. december 05. 21:08
  „ki az a gyarfas.?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú és Povázsay érmes az amerikai rövidpályás úszóbajnokságon

Hosszú Katinka, a nyári, római világbajnokság aranyérmese a második lett 400 yard vegyesen az… Tovább olvasom