Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kubatov Gábor az FTC új elnöke

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteki, rendkívüli ülésén Kubatov Gábort választotta az egyesület új elnökének.
Az FTC vezető testülete titkos szavazással, kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett.

Elődje, Kovács Miklós megnövekedett üzleti tevékenységeire hivatkozva múlt hétfőn mondott le, Kubatovot - aki az FTC delegáltja a Labdarúgó Zrt-be - hétfőn kérték fel a posztra. Ő - saját bevallása szerint - azt követően vállalta a feladatot, hogy tárgyalt a szakosztályvezetőkkel, a szurkolókkal és Ferencváros legendás alakjaival.

"Egyetlen dolgot ígértem, hogy rend lesz. Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem. Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambícióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából" - mondta az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón a klub új vezetője, akinek megbízatása 2014. november 2-ig szól.

Kubatov elmondta, hogy a szakosztályvezetőkkel folytatott megbeszélésen megállapodott velük, senki nem költhet többet, mint amennyi forrással rendelkezik, továbbá teljes jogi és gazdasági átvilágítás lesz öt évre visszamenőleg.

A labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság esetleges visszavásárlásával kapcsolatban elmondta, egyelőre tisztázni kell, ki is Berki Krisztián az FTC Zrt.-nél, mert ő adásvételi szerződést nem látott.

"Csütörtökön levelet írtam az FTC Zrt.-nek, melyben betekintést kértem a cég irataiba, továbbá azt, hogy az anyaegyesület részt vehessen az átvilágításban, melyet egy napja Berki Krisztián jelentett be. Szintén kértem, hogy mindennap küldjék át a pénztári bizonylatokat és szerződéseket" - mondta Kubatov, aki hozzátette, a tisztázatlan helyzet ellenére türelmesen várja Berki ajánlatát.

Berki csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően - ahol új igazgatóság áll fel - életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt.

Kubatov - aki a zrt. múlt csütörtöki rendkívüli közgyűlése után jelentette be, hogy az FTC visszavásárolná a labdarúgócsapatot - elmondása szerint az anyaegyesület ötszázalékos tulajdonrésze az FTC Zrt.-ben nem jelent elővásárlási jogot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn közölte: felügyelőbizottsága vizsgálja a részvénytársaság korábbi vezetése által a Fradi-pálya eladásáról kötött szerződést, illetve a kontraktus létrejöttének körülményeit. A szerződésben McCabe cége "feltétlen kötelezettséget" vállalt arra, hogy a Ferencváros stadionját két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja.

Olvasóink írták

 • 9. xene@freemail.hu 2011. február 26. 13:28
  „Nem rosszindulatból mondom, de a narancsosok sokkal rosszabbak, mint a szocik. Ugye senki sem gondolja, hogy 1 politikus 1 seggel minden feladatot el tud majd látni :)? Ez kb. olyan, mint nálunk az egyetemi tanárok. Itt is tanítok, ott is tanítok picit, közben országgyűlési képviselő is vagyok + vállakozáso is van, de egyikre sincs időm normálisan.... :).
  Lassan egyébként olyan lesz, mint a kommunizmusban. A Honvéd volt a hadsereg csapata, Vasas ki tudja kié....itt meg majd a Fideszed nagyurak csapatai csapnak összes :), de sajnos csek 1 maradhat...”
 • 8. papsajt 2011. február 26. 08:30
  „A magyar foci azóta élvezhetetlen, hogy politikát vittek bele.

  Az állam milliárdokkal támogatja a focit, de semmi látszatja.

  Miért?

  Mert a klubtagok milliókat tehetnek zsebre így,a focisták pedig kapnak havi 400ezret a látszat fenntartásáért.”
 • 7. kalkutta 2011. február 26. 00:38
  „Ez a listás Kubatov? Ha igen akkor jó. Legalább tudjuk mire számíthatunk.”
 • 6. kilo 2011. február 25. 23:16
  „"Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem"

  ROTFL. Ez a nap vicce :D:D”
 • 5. zoolii 2011. február 25. 23:01
  „Röhej!!!”
 • 4. jozko 2011. február 25. 22:18
  „"Bünti" a listáért?”
 • 3. JungHeinrich 2011. február 25. 21:08
  „...ez egyszerűen nevetséges, a kis magyar abszurd.Ott folytatják ahol a szocik abbahagyták, rohadt korrupt banda!”
 • 2. Lacas 2011. február 25. 19:05
  „Listája van már a szurkolókról?”
 • 1. Larsson 2011. február 25. 17:58
  „Meg van <moderálva> játékszere is, a vidi a diktátor kezében, kósa alig tudok beszélni a lokival van elfoglalva, fürj tomi megkapta a mtk széket, ki lesz a következő???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dzsudzsák góljával nyolcaddöntős a PSV

Dzsudzsák Balázs gólt szerzett, valamint gólpasszt adott, csapata, a PSV Eindhoven pedig hazai… Tovább olvasom