Szeged és környéke

2011.06.27. 11:15

Húsz éve tűnt el Farkas Helga

Szeged – 1991. június 27-én egy akkor 18 éves szegedi lány Farkas Helga Orosházáról indult Szegedre. Sosem ért oda, útközben elrabolták, máig nem lehet tudni, pontosan mi történt vele. Egyik elrablója börtönbe is került, azóta kiszabadult, egy másikat megöltek, de könnyen lehet, az igazságra sosem derül fény. Összeállításunk lapunk archívuma alapján készült.

Delmagyar.hu

„A 18 éves szegedi Farkas Helgának nyoma veszett. Kocsija, mellyel június 27-én este Orosházáról Szegedre indult, s az 500 ezer márkát követelő suttogó telefonhang volt az az első két nyom, amelyen a nyomozók a rejtély felderítésébe kezdtek. A gépkocsit nem Farkas Helga vezette oda, ahol megtalálták. Erre utalnak azok az ujjlenyomatok és hajszálak, amelyeket a tűzpiros kétszemélyes luxuskocsiban találtak. Az út mentén alapos kutatást végeztek, ötezer rendőrségi segélykérő felhívást postáztak Orosházától Vásárhelyen át Szegedig" – írtuk 1991-ben.

Azóta számos riport, interjú született az üggyel kapcsolatban, ezekből válogattunk szerkesztőségünk archívuma segítségével.

* * *

Farkas Helga-per: elítélt és védő újra kezdené

A Farkas Helga perben közvetett bizonyítékok alapján jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélt [namelink name="Csapó József"] ügyvédje, Jován László perújrafelvételt kezdeményez. A Legfelsőbb Bíróság a 2000-ben meghozott ítélet indoklásában bizonyítottnak látta, hogy 11 éve Csapó és Juhász Benedek rabolta el az akkor 18 éves Farkas Helgát, és ők kértek 500 ezer márkát a szegedi diáklány szabadon bocsátásáért, aminek megalapozottságát Jován most megkérdőjelezi. Az ügyet jól ismerők szerint nincsenek olyan adatok, amelyek az új eljárás megindítását indokolnák, nem is hiszik, hogy a Legfelsőbb Bíróság helyt ad a kezdeményezésnek, hacsak nem bukkan fel Farkas Helga, vagy az ügyben eddig nem ismert újabb szereplő, amit nem hisznek. Helga apja döbbenetesnek nevezte, hogy az ügyvéd saját maga reklámozására használja a 11 éve történt tragédiát.
(2002 márciusa)

* * *

Palatinus Gábort 12 év után sem engedte el a rejtélyes bűncselekmény

Könyvet ír Farkas Helga elrablásáról az a rendőrtiszt, aki a bűncselekmény első pillanatától több mint egy évig szinte együtt élt a Farkas-családdal. Hogy miért éppen most, több mint tizenkét évvel avatja be a nyilvánosságot az egész országot évekig foglalkoztató történetet részleteibe [namelink name="Palatinus Gábor"], az kiderül a könyvből.
(2003 novembere)



* * *

Kiszabadult a Farkas Helga-ügyben elítélt Jokó

Kiszabadult a Farkas Helga-ügyben hat éve tíz év fegyházbüntetésre ítélt Cs. József. A férfit „személyi szabadság korlátozásában" és zsarolásban mondták ki bűnösnek. Magyarországon akkor még a Btk. nem „ismerte" az emberrablást.
(2006. augusztus 19.)

* * *

Folytatódik Farkas Helga keresése

Egyelőre bizonytalan, mikor kezdheti meg a 15 éve elrabolt és valószínűleg meggyilkolt lánya holttestének felkutatását [namelink name="Farkas Imre"]. Az egyik szóba jöhető helyszín a Szentes melletti pankotai mezőgazdasági társaságé, tulajdonosa azonban egy hónapja nem ad engedélyt a keresésre.
(2006. november 20.)

* * *

17 év után is rejtély Farkas Helga meggyilkolása

A többször életveszélyesen megfenyegetett és megtámadott Juhászné Judit sírva mondta el, hogy agyonlőtt férje néhány hónappal a halála előtt mit mondott el neki a 18 éves, gyönyörű lány, Farkas Helga 17 évvel ezelőtti elrablásáról, megöléséről és a holttest eltüntetéséről.
(2008. július 26.)

* * *

Az ex-nyomozó állítja: Farkas Helgát egy tóba dobták

A máig megoldatlan Farkas Helga-ügy egykori nyomozója, Palatinusz Gábor szerint a lány holtteste a München közeli Starnbergi-tóban nyugszik.
(2010. március 10.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!