Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

270 millió uniós forint szegedi bicikliutakra

Szeged - A dél-alföldi régió 230 milliárd forintot kap az uniótól 2013-ig a gazdaság, a turisztika, a közlekedés és a térség fejlesztésére.
A Dél-alföldi Operatív Program (DAOP) az Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjai közül elsőként lett elfogadva 2007. július 27-én Brüsszelben. A DAOP elsőként való elfogadása a jól kidolgozottság eredménye, mely a partnerségen alapuló egyeztetéseknek, a régiós szakértői hálózat (SZTE és a MTA RKK munkatársai) és a DARFT Kht. munkatársainak közös munkájának köszönhető, mondta tegnapi évértékelő sajtótájékoztatóján a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Dr. Balogh László.

Úthálózatra ötmilliárd forint fordítható, erre 210 pályázat érkezett. A tervek elbírálása folyamatban van. Nem merítették ki az intézmények az akadálymentesítésre költhető egymilliárdos pénzkeretet, ezt a közeljövőben újra megpályáztatják, ezúttal a könyvtárak is belekerülhetnek a pályázók körébe.

Olvasóink írták

 • 4. Túri Mihályné 2008. január 16. 19:58
  „Szerintem felesleges kerékpár útra költeni, mert a kerékpárosok 60%-a nem használja. Nagyon sokszor találkozom olyan biciklissel aki kisgyermekével az úton megy, és még nekik áll feljebb, ha rá dudál az ember.”
 • 3. NTK 2008. január 15. 18:27
  „Remélem először inkább felújítják azokat a "kerékpárútnak"nevezett sz......, amelyek leginkább keréktörésre jók és csak azután kellene újak építésén gondolkodni.”
 • 2. Gyuri 2008. január 15. 11:48
  „Itt valamit nagyon összekutyult a cikkíró.
  Mi köze az egyetemnek, meg az Akadémiának a bicikliutakhoz??
  Remélem, hamarosan helyesbítenek.”
 • 1. El Gurulok 2008. január 15. 09:46
  „Kedves városházi lopitikus urak!

  Mielőtt ismét valami baromságra költitek a pénzt, legyetek szívesek meghallgatni a kerékpáros civileket is! Aztán persze nem árta a hallottakból végre valamit megvalósítani...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tímár, Puskás és Szente – Casting minden Szegeden

Szeged - A Casting minden című film szegedi bemutatóján Tímár Péter rendezővel és két szereplővel,… Tovább olvasom