Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

450 millió forintból újul meg hamarosan a Szeged Plaza, új homlokzatot is kap az épület

Milliárdos beruházási programot indít a tulajdonos Indotek Group a vidéki nagyvárosok bevásárlóközpontjainak korszerűsítésére.

A zalaegerszegi Zala Plaza, valamint a Sopron Plaza, a Szeged Plaza és a Debrecen Plaza is teljesen megújul az elkövetkező hónapokban az Indotek Group beruházási programjának köszönhetően. A nyár folyamán induló beruházások célja, hogy az ezredforduló környékén felépült létesítmények a korszerűsítést követően az eddiginél kellemesebb környezettel, színesebb szolgáltatásokkal és sokrétűbb élményekkel várják a látogatókat, a legújabb piaci trendeknek megfelelően. Ezzel párhuzamosan a bérlői mix is jelentősen átalakul. Így a fogyasztói igényekhez még jobban igazodó üzletkínálat és a legnagyobb nemzetközi márkák várják majd a különböző korosztályok tagjait a bevásárlóközpontokban.

A korszerűsítési munkálatok célja, hogy a bevásárlóközpontok újra vonzóvá és a közösségi élet valódi központjaivá váljanak, továbbá minél értékesebb helyszínként szerepeljenek a kereskedelmi ingatlanok piacának térképén – hangsúlyozták az Indotek Group szakértői. Az érintett bevásárlóközpontok az elmúlt években kerültek az Indotek Group portfóliójába - a Szeged Plaza eladásáról lapunk is írt 2015-ben. Lelkes László, az Indotek Group Plaza fejlesztési menedzsere elmondta: fontos, hogy az üzletmenet minden helyszínen folyamatos legyen. Így egyik épület sem zár be a felújítások idejére, az üzletek ugyanúgy várják a vásárlókat maradnak a munkálatok időtartama alatt is. A korszerűsítésre az első ütemben összesen mintegy 2,5 milliárd forintot fog a társaság elkölteni.

Különösen látványos lesz a külső homlokzat megújítása a Szeged Plazában, ahol a beruházók kifejezetten fiatalos, az élményközpontúságot a középpontba állító arculatot igyekeznek szabni az egész épületre, első lépésben mintegy 450 millió forintot fordítva a külső és belső munkálatokra. Ezzel válik igazán látványossá az elmúlt két évben a bérlői összetételében elindult változás, amelynek eredményeként a kisebb boltokat ismert hazai és nemzetközi üzletláncok nagy alapterületű üzletei váltották, illetve váltják majd fel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólóval is támogathatjuk a GEMMA-játszótér ügyét

Pólóval is támogathatjuk a GEMMA-játszótér ügyét
Bár a játszóteret már átadták, annak teljes költsége még nem áll az intézmény rendelkezésére. Ezért… Tovább olvasom