Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A programtervező informatikus az SZTE legnépszerűbb képzése

Szeged - Közel 15 ezren jelentkeztek idén a Szegedi Tudományegyetemre. A legtöbben programtervező informatikusok szeretnének lenni, a legkevesebben informatikatanárok. Idén is lesz az egyetemnek nyugdíjas gólyája, a 72 éves diák levelező képzésen szeretne diplomát szerezni.
Negyvennégy országból 14 ezer 596-an jelentkeztek a következő tanévre a Szegedi Tudományegyetem által meghirdetett több mint 650 szakra. Első helyen 8033-an jelölték meg az egyetemet – ez öt százalékkal több, mint tavaly, és magasabb az országos átlagnál. Az összes beadott jelentkezés száma 27 ezer 289 volt, amelyből 12 ezer 978 államilag finanszírozott képzésre irányult.
Sokan szeretnének ebben az évben is bejutni a Szegedi Tudományegyetemre. Archív fotó: Török János
Sokan szeretnének ebben az évben is bejutni a Szegedi Tudományegyetemre. Archív fotó: Török János
Az első helyes jelentkezők közül a legtöbben – több mint 1800-an – az SZTE Természettudományi és Informatikai Karra adták be jelentkezésüket. A három legnépszerűbb képzésnek idén a programtervező informatikus, a pszichológia, illetve a gazdálkodási és menedzsment szak bizonyult, de az orvos, jogász és óvodapedagógus szak is benne van a top 10-ben. A legkevesebben pedig bizonyos osztatlan tanári képzésekre jelentkeztek – például informatika-, technika-, életvitel- és gyakorlat-, illetve zenetanár is kevés fiatal akar lenni. Az elmúlt évhez képest viszont nőtt az érdeklődés a zeneművészeti, a fogorvos- és a gazdaságtudományi képzések, valamint általánosságban a távoktatás iránt.

Idén is volt olyan jelentkező, aki úgy gondolta, nyugdíjasként sem késő még diplomát szerezni. A legidősebb felvett diák 72 éves, aki levelező munkarendben kezdi meg egyetemi tanulmányait az Állam- és Jogtudományi Karon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó sonka bizalmi kérdés - Kothencz Tibor: Ha a csomagolás alján vizet látunk, az gáz

A jó sonka bizalmi kérdés - Kothencz Tibor: Ha a csomagolás alján vizet látunk, az gáz
Nincs komoly kultúrája Magyarországon a sonkafogyasztásnak, ezért is sok a gyenge minőségű termék - mondja a többszörös sonkakirály, az algyői Kothencz Tibor. Tovább olvasom