Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Árhullámok a Tiszán: félméteres vízszint-emelkedést várnak a hét közepéig Szegednél

Kisebb árhullámok vonulnak le a Tiszán a napokban. A szakemberek szerint három napig kellene naponta 20 milliméter csapadéknak esnie a vízgyűjtő területen egy komolyabb árhullámhoz.
Szegednél a hét közepéig félméteres vízszint-emelkedés várható, de a folyó így sem éri majd a el a 400 centimétert. Ahogy lapunk is megírta, hóból a sokéves átlag duplája található a Tisza és a Maros vízgyűjtő-területén, de nagyobb árhullám csak hirtelen olvadáskor várható. A szakemberek szerint három napig kellene naponta 20 milliméter csapadéknak esnie a vízgyűjtő-területen egy komolyabb árhullámhoz - írta a HírTV. Ahogy február 7-ei cikkünkben is említettük, Szegeden a rakpart szintjét várhatóan nem fogja meghaladni a vízszint.
 

„A Tisza folyón kisebb árhullám vonul le, ennek következtében kisebb intenzitású áradás tapasztalható a Tisza vízrendszerében. Szegednél ennek eredményeképpen vízszint-emelkedés indult meg. Ennek a vízszint-emelkedésnek a fölső határa várhatóan a négyszáz centiméteres vízállást Szegednél nem fogja elérni. Ez a folyó szegedi szelvényében árvízi készültség elrendelését nem teszi szükségessé. Várhatóan ebből az árhullámból az alsó rakparti út lezárására sem kerül sor"

– tájékoztatta most a HírTV-t Kozák Péter, az Alsó Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 Csongrád megyei diák jutott tovább - Szakmájuk sztárjai lehetnek

16 Csongrád megyei diák jutott tovább  - Szakmájuk sztárjai lehetnek
Tizenhat megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből. Tovább olvasom