Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Az év bölcsődéjének szavazták meg az algyőit

Az egészséges, helyben készített ételek, valamint számos pluszszolgáltatás járult hozzá ahhoz, hogy a szülők ajánlása alapján az algyői Bóbita bölcsőde lett az év bölcsődéje 2014-ben.
Az algyői Bóbita bölcsőde kapta Az év bölcsődéje 2014 díjat: a Családháló.hu online magazin oldalán várták az indoklással ellátott szülői szavazatokat – miért ajánlják elismerésre méltónak a gyermekvállalásért, gyermeknevelésért, gyermekek egészségéért tevékenykedő szakemberek és intézmények munkáját. Az algyői Bóbita bölcsőde hatvan intézmény közül lett az első helyezett: a díjátadó ünnepség fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt.


Gyömbér Kornélia bölcsődevezető az egyik írásos ajánlással indokolta a siker titkát. Az elégedett szülő többek között a következőket írta: „Az intézményben nagyon sok a saját készítésű játék, amely a gondozónők gondoskodását, szeretetét tükrözi. Az étkezésekhez az alapanyagokat maguk szerzik be, a finom ételeket Vera néni, a tapasztalt szakácsnő készíti el. Félévente Börze-bazárt szerveznek, ahol gazdát cserélnek a megunt játékok, kinőtt ruhák, így sokat spórolhatnak a családok".

Ottjártunkkor Vera néni éppen az ebédet készítette a 36 bölcsődésnek: brokkolifőzelék, krumplipüré és sertésvagdalt volt a napi menü, ami után a kicsik egy almát is kaptak. Az intézmény nyolc éve jött létre, a menüt a dolgozók két hétre előre állítják össze, az alapanyagokat maguk rendelik meg, terveik szerint hamarosan helyi őstermelőkkel is felveszik a kapcsolatot. Amíg készült az egészséges ebéd, a bölcsődések a kisgyereknevelőkkel játszottak az udvaron: volt, aki műanyag motort hajtott, mások gyurmáztak. Rossz idő esetén is a szabadban lehetnek: a hatalmas terasz fedett.

– Próbálunk olyan pluszokat hozzáadni a mindennapokhoz, ami máshol nincsen. A beszoktatás alatt az anyuka a nap bármely szakaszában becsöngethet hozzánk, és egy lefóliázott ablak mögül megnézheti, hogyan illeszkedik be gyereke a közösségbe. Havonta tartunk játszócsoportot, ahova azokat a kisgyerekes családokat is várjuk, akinek gyermeke nem hozzánk jár. Őket tanítjuk meg különböző játékok készítésére, amivel azt sulykoljuk: nem kell mindig új játékot vásárolni, fakanalakból és különböző újrahasznosítható dolgokból egy komplett bábszínház létrehozható. A Tisza közelsége egy adottság, de a lehetőségeket maximálisan kihasználjuk: a gyerekek pici koruktól kezdve megismerik a növényeket és a madarakat, télen szánkózni visszük ki őket a töltésre – magyarázta Gyömbér Kornélia.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szíriai háborúban súlyos sérülést szenvedett menekültet vittek kórházba

Az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület szolgálatban levő polgárőrei vasárnap a kora reggeli… Tovább olvasom