Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Beteg gyerekek szállítását segíti az új alapítvány

Szeged - A Taxisok és civilek a beteg gyerekekért alapítványt október 2-án hivatalosan is bejegyezték: a jótékony taxis, Berinszki Zoltán mint alapító számolt be az alapítvány terveiről.
 – Egy országos projekt szegedi kísérletébe kezdünk – mondta a férfi, aki lapunktól megkapta Az év embere kitüntető címet. – A tervek szerint az alapítvány taxicsekkeket venne, amelyeket átad a szegedi gyermekklinikának, ahol rászoruló családok kapják meg azokat. Így a fuvart teljes egészében az alapítvány állja, sem a klinikának, sem a családnak nem kerül pluszpénzbe.

Már megállapodtak egy taxitársasággal, a Rádió Taxi 3 Szegeddel, árulta el Berinszki Zoltán, akik vállalták, hogy a bejelentéstől számított tíz percen belül elindulnak a családért. A mikrobuszon túl még egy felajánlást kaptak: a súlyosabb betegeket szállító autót mentőorvosi kocsi is kísérné, hogy biztonságosan utazhassanak. A nyílt alapítvány munkájában segít dr. Rokszin Richárd orvos, aki a korábban mentősként dolgozó Berinszki Zoltánhoz hasonlóan kijelentette, hogy a betegszállítók nagyon leterheltek, és szükség van egy kiszámíthatóbb utazási lehetőségre is – ez a kórházak és a családok érdekét is szolgálja. – Az egyedi szállításban van a jövő – erősítette meg az alapító, aki reméli, hogy országos méreteket ölthet majd az induló projektjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak ütközött egy autó

A járműben csak a sofőr ült, ő információink szerint könnyebb sérüléseket szenvedett. Tovább olvasom