Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Böjte Csaba fővárosi koncertjére utaztak a gyerekek

A Böjte Csaba nevével fémjelzett rendezvényen a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club támogatásával tudtak részt venni a Csongrád megyei fiatalok.
Tizenöt sajátos nevelési igényű gyermek utazott csütörtökön a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményből Budapestre, a Papp László arénában tartott Jobb velünk a világ koncertre. Az idén 25 éve Erdélyben alapított Szent Ferenc Alapítvány és a 10 éves Jobb Velünk a Világ! programot szervező Nem Adom Fel Alapítvány jótékonysági programjának az volt a célja, hogy megmutassák, mindenkinek, akármilyen hátrányos helyzetben is van, lehetősége van úgy élni, hogy általa is jobb legyen a világ.
 
Tizenöt gyerek indult útnak csütörtökön Szegedről. Fotók: Török János

A Böjte Csaba nevével fémjelzett rendezvényen a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club támogatásával tudtak részt venni Csongrád megyei fiatalok: a klub fedezte útiköltségüket, belépőiket és úti csomagokat is biztosított számukra. A csapatban hatodik–nyolcadik osztályos gyerekek voltak – köztük autista és tanulásban akadályozott fiatalok is. Őket közösségi munkájuk, tanulmányi eredményük vagy sportteljesítményük alapján választották ki. A csapattal két pedagógus és a szegedi Rotaract Klub két képviselője utazott kísérőként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy helyre futnak majd be a felvételek - 80 új térfigyelő kamerát telepítenek Szegeden, mutatjuk, hová

Egy helyre futnak majd be a felvételek - 80 új térfigyelő kamerát telepítenek Szegeden, mutatjuk, hová
A meglévők mellé további 80 térfigyelő kamera felszerelését tervezi a szegedi önkormányzat a… Tovább olvasom