Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Búcsú a kabinsortól

Szeged - A SZUE legendás kabinsorának utolsó bérlője is kiköltözött tegnap a mini öltözőkből. Úgy volt, hogy azonnal bontani kezdik az építményt, ám a munkát későbbre halasztották.
Elhagyatott a SZUE hosszú kabinsora. Tegnap már csak azok pakoltak, akik az utolsó pillanatokig vártak a költözéssel. A 180-ból a legtöbb kabin ajtajáról hiányzik a lakat, jelezve, hogy a bérlő már semmire se tart igényt az otthagyott kacatokból: fogasok, újságok, szőnyegpadló darabok maradtak hátra. De ezeket is leltárba veszik majd a bontáskor, nehogy bárki reklamáljon utólag – mondta Szűcs Szabolcs, a Szegedi Ligetfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

Május 15-éig kellett kiköltözniük a bérlőknek a kabinokból, annak ellenére is, hogy a bontást átütemezték. Még nem tudják, mikor fognak hozzá. Sőt a SZUE is tovább tart nyitva a tervezettnél, május vége helyett június közepéig.

Az időpont módosítása is bántotta Vidács Istvánt, aki az utolsó holmikért jött vissza a SZUE-ba. Azt mondta, még ez az egy hónap is sokat jelentett volna számára. A napozóágyat már korábban elvitte, most az apróságokon a sor: az egyik szatyorból egy vállfát láttam kikandikálni. A nyugdíjas férfi 10 éve jutott kabinhoz, de nemcsak ő öltözött át benne: három barátja is ott tárolhatta a strandfelszerelését.

Lakói elhagyják a legendás kabinsort. Fotó: Schmidt Andrea
Lakói elhagyják a legendás kabinsort.
Fotó: Schmidt Andrea

Mi a jó egy kabinban? Miért fájlalják a szegediek ennyire, hogy lebontják a sort? Halász Anna – a vízmű osztályvezetője – elmagyarázta: aki mindennap lejárt úszni, napozni, nagyon jól kihasználhatta. Nem kellett magával vonszolnia egész nap a strandfelszerelését. Ha levetkőzött, nem kellett cipőt, mobilt, egyebeket előbb kis zacskókba pakolni, majd ömlesztve leadni a ruhatárba. Nem maradt érték sem őrizetlenül. Ő is pakolt az utolsó napon, és amikor megkérdeztem, mire használták például a műanyag lavórt, azt válaszolta: hát felmosáshoz.

Kabint nagyon nehezen lehetett bérelni, szinte kihalásos alapon jutottak hozzá az új jelentkezők. A régiek egy életre beköltöztek, összecsukható ágyakat, kártyaasztalokat is tároltak benne. A szomszédok jól ismerték egymást, pezsgő társasági élet zajlott a SZUE-t és az élménymedencét elválasztó soron.

Izsák Péter ügyvéd 30 éve bérelt kabint, és 50 éve volt a SZUE állandó vendége. Azt mondta, egy városnyi gyerek ott nőtt fel és tanult meg úszni. Lejárni a SZUE-ba és kabint bérelni – egy életforma volt. Ezt szerinte a beruházás kapcsán nem kezelték kellő empátiával. A kérdésre, kipakolt-e már, azt válaszolta: télire sosem hagyta ott a holmiját.

Bérleti díj

Május 1-jétől szeptember 30-áig lehetett kabint bérelni a SZUE-ban. A legutolsó ár 18 ezer forint volt a teljes szezonra. Pár évvel ezelőtt még csak jelképes összegeket kért el a fürdővállalat.

Olvasóink írták

  • 3. andrisne 2009. május 18. 12:59
    „Atyavilág,Eleonóra!Visszaolvasta amit irt???????????”
  • 2. trixi11 2009. május 18. 10:20
    „Caps Lock”
  • 1. eleonóra 2009. május 16. 22:56
    „nAGYON SAJNÁLOM TÖBB RÉGI KABINOSTÁRSAMMAL EGYÜTT EZT A JÓ LEHETŐSÉGET.tÖBB FÓRUMON ÉRVERTÜNK A MEGLÉTE MELLETT VAGY ÚJABB KABINSOR LÉTESÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL.A MAI NAPIG NEM TUDUNK SEMMIT,HOGY EGYÁLTALÁN TERVEZNEK-E ÚJABBAKAT.kEDVES GESZTUS LETT VOLNA HA JÚNIUSIG NEM KELLETT VOLNA KIPAKOLNI A KABINOKAT MIVEL ÍGY IS CSAK DRÁGA BELÉPŐJEGYEN LEHET CSAK BEMENNI.eNNYIT SZERINTEM A RÉGI TÖRZSKÖZÖNSÉG MEGÉRDEMELT VOLNA.aZ EREDETI ÍGÉRVÉNY SZERINT A SZEGEDIEKET NEM ÉRTE VOLNA HÁTRÁNY AZ ÉLMÉNYFÜRDŐ ÉPÍTÉSE MIATT.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágták a Budapesti úti táblaerdőt

Szeged - Az 5-ös úti városkapuban az utolsó hirdetőtáblákat is leszedette a Szegedi Városkép Kft. A… Tovább olvasom