Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Büdös lett a víz, elszabadult a fantázia Algyőn

Algyő - Az utóbbi napokban büdös lett a csapból folyó ivóvíz Algyőn, a közösségi oldalon olyan rémhír terjedt, hogy most szennyvíz folyik a hálózatban. A Szegedi Vízmű közölte, a március elsején történt csőtörés után négy éjjel tisztították a hálózatot, ez a magyarázat a szagra.
„Biztos a szennyvizet nyomják az ivóvízhálózatba. Lényeg, hogy fizess! Undorító!" „Bevezették a szennyvizet!" Ilyeneket írtak az algyőiek a Facebook közösségi oldalon, ahol az utóbbi napokban tapasztalt jelenség okait találgatják. A buszon is ez volt a téma. Felnőtt emberek bizonygatták, hogy a tisztított szennyvizet visszavezeti a vízmű az ivóvízhálózatba. Megfogalmazódott, és a közösségi oldalon nyilvánosságot kapott olyan vélemény is, miszerint lehet, hogy a kútnál még jó a vízminőség, de mire megérkezik a háztartásokba, „az 50-100 éves ócska rozsdás vascsöveken keresztül, sárga, büdös és ihatatlan lesz". Aki ezt írta, azt is tudja, mi a megoldás: PVC-csövekre kellene cserélni a régi vezetékeket – illetve a járdák és utak felújítása előtt kellett volna. 

A csapból folyó ivóvíz tényleg gusztustalanul büdös lett. Az azonban nagyon meredek feltételezés, hogy a szennyvíz bármilyen formában érintkezhet az ivóvízzel.

A közösségi oldalon látott véleményekből elküldtünk egy csokorra valót a Szegedi Vízmű Zrt.-nek. A szolgáltató azt válaszolta, hogy március elsején eltört az Algyőt ellátó egyméteres átmérőjű vízvezeték. Ez az a cső, amely az északi vízműtelepről továbbítja a vizet Szegedre és Algyőre. A törés Szegeden, a Pihenő utca és az Erdőszéli út sarkánál történt. A cég még aznap közleményt adott ki erről, föltette a hírt a honlapjára és a Facebook-oldalára is. A hibát kijavították, és március 11-étől 14-éig éjszakánként ezt a távvezetéket tisztították. Ez „a hibajavítások esetén alkalmazott eljárás, mielőtt ismét üzembe helyezzük a vezetéket. Erről is tájékoztattuk a lakosságot a médián, honlapon, Facebook-oldalunkon keresztül" – közölte a cég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ennél azért furfangosabb csempészek is buktak már le - Drogfogás Röszkén

Több mint két kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a… Tovább olvasom