Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Divatbemutató saját ruhákból

Szeged-Szőreg - Orvos, közgazdász, mint anyuka, mint nagymama közös bennük, hogy imádnak varrni, szabadidejükben szívesen hódolnak a kézimunkázásnak. Az elmúlt évek alatt annyi ruhát készítettek mára, hogy nemrégiben egy baráti hangulatú divatbemutatón vonultatták fel saját kollekcióikat.
– Öt évvel ezelőtt indítottunk egy tanfolyamot a Szegedi Divatiskolában, ahol a résztvevők elsajátíthatták a szabás-varrás alapjait. Olyan jó kis csapat jött össze, hogy azóta is tartjuk a kapcsolatot, interneten, telefonon, sokat beszélünk, sokszor találkozunk. Az egykori tanítványok rengeteg ruhát készítettek már saját maguk és a családjuk számára, ezért most úgy döntöttünk, bemutatjuk egymásnak, mi mindent varrtunk a tanfolyam óta. Szerettük volna megmutatni, hogy kortól és foglalkozástól függetlenül is lehet alkotni – mondta lapunknak Tóth Csabáné Csilla, a Szegedi Divatiskola egykori igazgatója.

Divatos ruhától az alkalmiig sok minden készült az elmúlt években. Fotó: Schmidt Andrea
Divatos ruhától az alkalmiig sok minden készült az elmúlt években.
Fotó: Schmidt Andrea

Az esemény a rokonokat, ismerősöket is vonzotta, így hamar összejött az 50 fős közönség, a résztvevők pedig maguk vonultak fel az általuk tervezett és megalkotott ruhákban. – A bemutató annyira jól sikerült, hogy mindenki azt kérdezte, mikor tartjuk a következőt. Szeretnénk hagyományt teremteni, így reméljük, jövőre, ugyanitt, ugyanekkor – hangsúlyozta Tóth Csabáné.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerbia felé néznek majd a pengék a határon

A kerítés tetején és alján pengés drótot feszítünk ki. A pengék Szerbia felé néznek majd, hiszen az arról érkező migránsok mozgását kell megakadályozni. Tovább olvasom