Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Egyszerre két dolog - még a kondiban is

Mindenkinek be volt dugva a füle, egyedül ez az egy ember olvasott tréning közben - ezért fényképezte le kollégánk az egyik szegedi edzőteremben.
Kinyitva a keddi újság, a második és harmadik oldalon, ahol hírül adtuk, biztosan elmarad a Prodigy koncertje a Szegedi Ifjúsági Napokon az énekes tragédiája miatt. Pedig Keith Flintről azt lehetett olvasni, lassan összeszedte magát, miután a feleségétől különváltak, többet törődött az egészségével. Az utolsó fotó épp egy futóversenyen örökítette meg, lelkesen rótta a köröket a mezőnyben.
Olvasó az edzőteremben. Minél fittebb, annál tájékozottabb. Fotó: Karnok Csaba
Olvasó az edzőteremben. Minél fittebb, annál tájékozottabb. Fotó: Karnok Csaba
Most könnyű elvegyülni a szabadidősportolók között. Nálunk is többen futnak, és mintha többen járnának edzőterembe. Ez mégis jellemző fénykép a huszonegyedik századi emberről. Tisztában van azzal, hogy törődnie kell az egészségével, közben viszont vagy unatkozik, vagy enyhe lelkiismeret-furdalása van, hogy ilyen sok időt tölt el egy helyben. Üresjárat! Tehát zenét hallgat, hangoskönyvet, nyelvet tanul. Otthon, ha van futópadja, a tévé felé fordítja, sorozatokat néz rajta, parlamenti közvetítést. Mintha egyszerre gyarapodna test, szellem, lélek. Lehet, így is van. De talán akkor sem kell, hogy hiányérzet gyötörje, ha ilyenkor csakis magára figyel. Ha elkezdi végre figyelni, megismerni saját szervezetét, mert sokkal érdekesebb, mint akármilyen más szervezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdból fejlesztik Szeged összes szakképzési intézményét

Egymilliárdból fejlesztik Szeged összes szakképzési intézményét
Nincs olyan szakközépiskola, amely nem korszerűsödik Szegeden, közel egymilliárd forintból újítják fel az intézményeket. Tovább olvasom