Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Előzetesbe került a brutális börtönőr, a kick-box szövetség is eltiltotta

A bíróság indoklása szerint azért van szükség az előzetes letartóztatásra, mert S. Vilmos a bűncselekményt 2-3 társával követte el. Ha szabadlábon maradna, akadályozhatná a nyomozást.

A kick-box szövetség eltiltotta a szegedi lány bántalmazóját

A Magyar Kick-box Szövetség fegyelmi bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette annak a férfinek a szövetségi tagságát, aki Szegeden megvert egy diáklányt. A szövetség a csütörtöki közleményében azt írta: sajnálattal és szomorúan értesült arról, hogy a Szegeden megvert lány támadója a sportág egyik szegedi klubjában edzőként dolgozott. Amint erről értesült, összehívta a fegyelmi bizottságot, amely a férfié mellett az általa vezetett egyesület szövetségi tagságát is felfüggesztette, akárcsak a bántalmazó "szövetség keretein belül gyakorolható edzői tevékenységének lehetőségét".

Korábban

Negyed egykor tartott sajtótájékoztatót a Törvényszék, amelyen elhangzott, hogy azért is indokolt az előzetesbe helyezés, mert a gyanúsított volt már büntetve hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a védő enyhébb kényszerintézkedést vagy szabadlábra helyezést kért.

Joó Attila hirdette ki a bírósági ítéletet.
Joó Attila hirdette ki a bírósági ítéletet.


Korábban:

Az ügyészség csütörtökön indítványt tett a verekedő exbörtönőr előzetes letartóztatására, erről a nyomozási bíró ezekben a percekben dönt. Rövidnadrágban, papucsban vezették szíjon megbilincselve a bíróságra azt a férfit, akit Tímea brutális megverésével gyanúsítanak. Az ügyész átadta az iratokat a börtönőr védőjének, Tímár Tamásnak, jelenleg együtt tanulmányozzák a rendőrségi iratokat. A börtönőr legalább 190 centiméter magas, erős testalkatú.

Alig egy perc után S. Vilmos ügyvédjével kilépett a tárgyalóból, feltehetőleg újabb iratokat kaptak a bírótól. A volt börtönőr védőjével hosszasan tanácskozott, majd a bíró szólítására újra a tárgyalóterembe vezették. S. Vilmos kickboxos, egy szegedi egyesület vezetője, II. danos mester. Felhívtuk az egyesület számát, ahol egy hölgy vette fel a telefont, aki S. felesége. Bemutatkoztunk, elmondtuk, hogy azért keressük, hogy ne keveredjen S. Vilmos bajba a név azonosság miatt, erre a nő kijelentette, hogy nem akar nyilatkozni és lecsapta a telefont.

A Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye:

"A Szegedi Nyomozó Ügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Járásbíróság felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak az előzetes letartóztatását, aki a múlt hét szombatján követett el bűncselekményt.

A csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként felelősségre vont és az elkövetéskor a Szegedi Fegyház és Börtönben börtönőrként szolgálatot teljesítő szegedi férfi vonatkozásában az ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el az előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra. Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított vonatkozásában fennáll mind a szökés és elrejtőzés, mind az eljárás meghiúsításának mind pedig a bűnismétlés veszélye figyelemmel arra is, hogy gyanúsított volt már büntetve hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt. A Szegedi Járásbíróság gyanúsítottat garázdaság vétsége miatt 1 évre próbára bocsátotta, melynek próbaideje tavalyi év végén járt le.

Az előzetes letartóztatás elrendelésének tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni előreláthatólag a mai napon megtartott ülésén.

Az ügyben mindezidáig egy személy gyanúsítottkénti kihallgatására került sor, akivel szemben a nyomozást a Szegedi Nyomozó Ügyészség folytatja."

 

 

Megbilincselve vezették a Tímeát brutálisan helyben hagyó exbörtönőrt - GALÉRIA


Korábban:

– Az ügyészség azért vette át a nyomozást, mert a szombati támadást a gyanú szerint a Szegedi Fegyház és Börtön börtönőre követte el – indokolta az ügyészségi szerepvállalást tegnapi sajtótájékoztatóján Szanka Ferenc. A csoportvezető ügyész-szóvivő elismételte, múlt szombaton egy partfürdői fesztivált követően az egyik sértett, Tímea, annak testvére és 20 éve Magyarországon élő párja hazafelé tartott, amikor egy legalább három főből álló társaság megszólította őket, beléjük kötöttek.

– A hölgy barátját bevándorlónak nézték, felszólították, hogy hagyja el az országot. Erre a kubai férfi azt válaszolta támadóinak: „jobban beszélek magyarul, mint ti" – mondta az ügyész.

Szanka Ferenc közölte, hogy gyanúsítottként hallgatták ki a kedden őrizetbe vett, időközben már leszerelt börtönőrt, akit csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével is gyanúsítanak. A férfi vallomást tett, tagadta a támadást. Az ügyészség csütörtökön dönt arról, hogy kérik-e a verekedő exbörtönőr előzetes letartóztatását.

Újságírói kérdésre az ügyész-szóvivő elmondta, tettestársakat is keresnek, de egyelőre csak egy embert gyanúsítottak meg.

Megjegyezte, az eddigi adatok azt támasztják alá, hogy rasszista támadásról van szó. A hvg.hu információi szerint a börtönőr érettségivel rendelkezett és a pszichológiai alkalmassági vizsgálatokon megfelelt. A lap azt írta, a férfi tiszthelyettesként dolgozott a büntetés-végrehajtásnál. Beszámolójuk szerint a történtek után a büntetés-végrehajtásnál dolgozók örülnek, hogy azonnal elküldték brutális kollégájukat. Az egykori börtönőr 2–8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat, ha a bíróság bűnösnek találja.

Bozó Beáta, a Szegedi Fegyház és Börtön sajtóreferense azt közölte lapunkkal, hogy az ügyben kizárólag a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) nyilatkozhat. Kerestük a BvOP-t, hogy megtudjuk, mikor szerelték le a meggyanúsított börtönőrt, de nem kívánnak nyilatkozni.

Garázdaságért állt már bíróság előtt az az immár volt börtönőr, akit azzal gyanúsít a Szegedi Nyomozó Ügyészség, hogy a múlt szombaton brutálisan összevert egy egyetemista lányt. Próbára bocsátották, tavaly novemberben járt le a próbaideje. Kevéssel a bírósági ítélet kihirdetése után, munkahelyén a Szegedi Fegyház és Börtönben (közismertebb nevén a Csillagban) fegyelmi indult ellene. Ám tekintettel arra, hogy korábban többször megjutalmazták példás szolgálatáért, ahogy egy büntetés-végrehajtási forrásunk fogalmazott, „soha semmi baj nem volt vele", elnézték neki a botlást. Így nevelőként tovább szolgálhatott - írja a nol.hu. Amint a rendőrség azonosította és elfogta, azonnal megszüntették a szolgálati viszonyát.

 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvettek Szegedre? Itt vannak a 2015-ös felvételi ponthatárok

A korábbi évekhez hasonlóan a 2015-ös felvételi ponthatárokat mi is közöljük. Az se izguljon, akinek a felvi.hu-még nem dolgozta fel az adatait, viszont az ünnepelni vágyóknak rossz hír, Szegeden nem lesz Pont Ott Parti. Tovább olvasom