Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Folytatják demonstrációjukat az M43-asnál az alvállalkozók

Szeged - Folytatják péntek délelőtt forgalomlassító demonstrációjukat Szeged és Hódmezővásárhely között a 47-es út és az épülő M43-as autópálya csomópontjánál azok az alvállalkozók, akiknek a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. tartozik jelentős összeggel.
Temesvári Zoltán, a vállalkozásokat képviselő ügyvéd elmondta, a csütörtök délutáni határidőig nem kapta meg az M43-as autópálya második ütemét kivitelező konzorciumot vezető Sedesa S. A.-tól azt a garanciákat is tartalmazó nyilatkozatot, amely rögzíti, hogy a cég miként, és milyen határidővel vásárolja meg a Szeviép Zrt. alvállalkozókkal szemben fennálló tartozásait.

A jogász közölte, a konzorciumvezető a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez sem jutatott el ilyen nyilatkozatot csütörtök délutánig.

Olvasóink írták

 • 6. missszi 2010. május 21. 11:48
  „igazságkereső: ezzel sajnos egyet tudok érteni. A Szeviépnél azon dolgozók esetében, akiket már elküldtek közös megyezéssel szünt meg a munkahely, ugyan akad egy-egy olyan ember, aki azért persze kapott végkielégítést, a fizetéseket is érdekesen osszák.....holott az ember azt gondolná, hogy amiért az ember megdolgozott az legalább jár neki. De bizonyos listákról sutognak.....”
 • 5. TUTI 2010. május 21. 11:43
  „Vörös pulóveres volt nagy ember nagy cikk :).
  A valóságról és kisemberről kis cikk!
  Gratula DM! :):):)”
 • 4. igazságkereső 2010. május 21. 10:46
  „Rá kellene végre jönni arra,hogy ne mis érdeke a kárt okozónak,hogy gyorsan és korrekten rendezze az alvállalkozók helyzetét! Itt a példa arra,hiszen a SZEVIÉP helyzete előtt ugyan ez a helyzet állt elő Dél-Magyarország egyik legnagyobb építőipari cégével, a Délép,illetve később a Délépítő Zrt-vel.Mintha szándékosság is felfedezhető ebben a sorban, és a felszámoló nem is törekszik a dolgozók teljes körű kártalanítására.2007. júliusa óta a Horizont Holding felszámolója,Dr. Munz Károly úr is a mai napig " jól el van"a Délépítő Zrt felszámolásával, de a dolgozók mind a mai napig nem kapták meg végkielégítésük összegét, melynek jogosságát maga a felszámolóbiztos, Dr. Munz Úr ismerte el a dolgozóknak egyenként kiküldött levelében! Érdeklődéssel figyeljük a soron következő céget, amely pillanatnyilag elég "nagy lábon" él, nevezetesen a Ferroépről van szó, hiszen úgy tűnik ebben az országban profi módon mennek végbe a "cégfelszámolások" az emberek munkanélkülivé tétele, de azt még senki nem tudta megmondani,hogy akkor miként lehet a szolgáltató cégek számláit kifizetni, melyek egyre "borsosabb" összegekről szólnak?!! Egy-két nagy tudású politikai és pénzügyi potentát is megszólalhatna már végre tanácsot adva,hogy munkahely nélkül,fizetés nélkül miként lehetne kifizetni az egymás után kiküldött számláikat,hiszen akik az elmúlt 8 év alatt több százmilliót "nyúltak le" az állami kasszából, nem nagyon, sőt egyáltalán nem is érzékelik a
  többség problémáját! Úgy hogy jó lenne, ha üres fecsegések helyett itt ezen az oldalon megszólalna egy-két hozzáértő is, akik talán intézkedni tudnának e súlyos gond felszámolása érdekében!!”
 • 3. tron 2010. május 20. 23:17
  „nem mweik leirni ,hogy férgesedés van”
 • 2. Parttalan 2010. május 20. 22:50
  „Tisztelt Hitelezők!

  Folyamatos nyomásgyakorlásra van szükség ITT és MOST !

  Különben:
  SE pénz..
  SE desa..
  SE viép..
  SE remény.

  "Hulljon a férgese!"”
 • 1. Gazficko 2010. május 20. 18:12
  „Azért ennél hosszabb cikket is összebarmolhattak volna a DM-nél”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűjtési akció az árvízkárosultak javára

A Szeged-Újszegedi Református Egyházközség és a Fidesz szegedi szervezete közös gyűjtési akciót indít az észak-magyarországi árvízkárosultak megsegítésére. Tovább olvasom