Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Harmadjára indult el a távfűtés Szegeden - időjárástól függetlenül mostantól folyamatosan biztosítják a meleget

Igaz, az időjárás csak jövő hét közepétől tenné indokolttá a távfűtés elindítását, Szegeden már a négynapos hosszú hétvégén is melegek lesznek a radiátorok. Eddig két rövidebb időszakra már biztosítottak meleget, mostantól viszont már nem kapcsolják le a rendszert.
A távfűtött körzetek egy részében már csütörtökön langyosak voltak a radiátorok, péntekre pedig mindenütt elindult a szolgáltatás. Kóbor Balázs, a Szetáv Kft. ügyvezetője lapunk megkeresésére elmondta, Makkosházon műszaki problémákba ütköztek, amit igyekeznek estig elhárítani. Azt is érdemes tudniuk a lakosoknak, hogy nagyjából 15-20 óra szükséges ahhoz, míg a helyiségekben érezhetően megemelkedik a hőmérséklet, vagyis a távhővel fűtött 27 ezer szegedi lakásban nem lesz egyszerre meleg.
 

Idén ősszel egyébként már két alkalommal elindították a rendszert néhány napra, szeptember végén, illetve október elején, az előttünk álló hosszú hétvégétől azonban a fűtési szezon végéig biztosítja a meleget a SZETÁV.

A távhőszolgáltatók az országban egyébként már szeptember közepétől készenlétben állnak, és bár a fűtési szezon hivatalosan október közepén indul, a távfűtést csak akkor kell elindítani, amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján két egymást követő napon a középhőmérséklet 12 Celsius-fok alá süllyed, illetve ha egy napon 10 fok alatti középhőmérsékletet mérnek.
 

Kóbor Balázs megjegyezte, az időjárás miatt még nem kellene elindítaniuk a szolgáltatást, ám rengeteg olyan jelzést kapnak, hogy fáznak a szegediek, igaz, akadnak, akik szerint még felesleges fűteni.

Az ügyvezető azt mondta, a meteorológiai előrejelzések szerint jövő héttől egyre hűvösebbre fordul az időjárás, így a négynapos hosszú hétvége után el kellene indítaniuk a távfűtést, ám a lakossági jelzések miatt már most megteszik ezt.

A Szetáv azt kéri az érintettektől, hogy amennyiben szombat reggelre sem melegednének a radiátorok, akkor a problémát pontos cím és telefonszám megadásával jelezzék az ugyfelszolgalat@szetav.hu e-mail-címen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javított a reggeli eső Szeged levegőjén - már nem veszélyes a szálló por koncentrációja

Javított a reggeli eső Szeged levegőjén - már nem veszélyes a szálló por koncentrációja
A szálló por-koncentráció az elmúlt napokban meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket - de az… Tovább olvasom