Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Inspiráció és meditatív megvilágosodás Mester Tamással

Szeged - Inspirációs és meditatív megvilágosodás címmel tart interaktív előadást Mester Tamás csütörtök este hattól a szegedi Zafír Rendezvényközpontban. A zenész életében a zene a háttérbe szorult a hétköznapokban.
Mester Tamás a mai előadáson szabadon beszél kedvenc témájáról, a megvilágosodásról, de - ahogy mondja - nem tanítja azt, hiszen  ő is úton van, és csak a felfedezés örömét osztja meg az érdeklődőkkel.

- A tizenöt évvel ezelőtti házibulikban még kifejezetten ciki volt a meditatív élményekről és a megvilágosodás kereséséről beszélgetni a baráti körömben. Mára megváltozott a helyzet: egyre fogékonyabb a környezetem is ezekre a beszélgetésekre - magyarázta Mester Tamás.

- A pszihedelikus, vagy transzendens élmények ma már nem számítanak tabunak vagy intimitásnak. Nyugodtan beszélhetünk róla - mondta a zenész. - Az előadásom nem teóriák összevetéséről szól, hanem olyan együttlétről, ahol nem az analitikus gondolkodás a főszereplő.

Inspiráció és meditatív megvilágosodás Mester Tamással.
Inspiráció és meditatív megvilágosodás Mester Tamással.

Hozzátette: a meditatív állapot mindenkinél egyedi élményeket tartogat. Az előadáson bemutat néhány lehetőséget, amivel eljuthatunk az elmélyült tudatállapothoz, de nem ad receptet. Az igazi vágyak felismerésével közelebb kerülünk önmagunkhoz, metódusoktól függetlenül - magyarázta.

- A másik terület, amit érintek, az az inspiráció. Ez többek között a zenéléshez is szükséges. Évekig alkotói válságban voltam és több mint izgalmasnak találtam, amikor felismertem, hogy tudatosan is inspirált állapotba lehet kerülni. Az elme lecsendesítése, a mentális zaj csillapítása maga a meditáció - mesélte Mester Tamás.

Az előadás tehát a saját tapasztalatok megosztásáról és a közös együttlét öröméről szól, ahogyan a korábban a budapesti ELTE-n tartott előadás is (www.mestertamas.com/elte). A beszélgetés kortól független, Mester Tamás szerint ugyanis a boldogság keresése kortalan.

Olvasóink írták

 • 7. flexsnake 2010. február 07. 15:54
  „Jó zenész és jó énekes. Persze van sok irigye is mint látható.”
 • 6. Szecskamester 2010. február 05. 09:16
  „Nagy zenész, ajánlom a Jack Jack, avagy Az igazi rocksztár az első próbán meghal c. filmet...Nekem főleg az a munkája tetszik, amit ott csinált...”
 • 5. Yossarian 2010. február 04. 18:32
  „van olyan, aki kivácsi erre a nyálas ....?”
 • 4. IVY 2010. február 04. 16:47
  „szegedil.
  Te pedig hallgasd az elfuserált-drogos zenéjét.:) Jó szórakozást.”
 • 3. szegedil 2010. február 04. 16:40
  „IVY: inkább lapátolj te”
 • 2. Yucca 2010. február 04. 15:55
  „Elvarázsolt egy fazon, az biztos! De ha van, aki elmegy és fizet is érte, hát tegye.”
 • 1. IVY 2010. február 04. 15:10
  „Tamás!
  Inkább menj el havat hányni!!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11,5 órányi műsor a körzeti rádióban

Szeged - Januártól az MR6 reggel 6-tól este fél 6-ig folyamatosan sugározza műsorát, amelyet… Tovább olvasom