Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Kevés az intenzív ágy az új klinikán

Szeged - Mint lapunkban megírtuk, decembertől a szegedi új klinika traumatológiáján végzik az összes baleseti sebészeti ügyeletet és műtétet. A traumatológiai ellátás szakmai hátteréhez szükséges intenzív terápiás részleg ágyszáma viszont a pluszfeladat ellenére nem emelkedett.
– Novemberben több megbeszélést is folytattunk a klinikai központ vezetésével – tájékoztatott Vimláti László. Az aneszteziológiai és intenzív terápiás klinika vezetője elmondta: ágyszámemelési kérelmüket elküldték a szaktárcának, döntés pár héten belül várható. A jelenlegi nyolc, OEP-finanszírozott ágy mellé még legalább kettőt szeretnének.

A professzor szerint nem lenne szerencsés megoldás a hat, finanszírozott intenzív kórházi ágyból bármennyit is „átvinni" az új klinikára, mert a kórházi SBO belgyógyászati feladataihoz is szükség van az intenzíves háttérre – sőt talán még bővíteni is kellene.

A professzor elmondta: valódi megoldást az új klinikai tömb felhúzása jelentene, amelyben egy központi intenzíven lenne az összes ágy, szakember, műszer és műtét. Akkor elég lenne a jelenlegi 33 finanszírozott, felnőtt intenzíves ágy is – ami most öt telephelyen szolgálja a gyógyulást.

Olvasóink írták

  • 1. porter 2007. december 07. 12:09
    „Nem csak Intenzives ágy nincs. Egyszerű beteg ágy sincs elég így, hogy minden nap ügyel a klinika. Sem nővér, sem orvos, sem műtősnő, sem semmi. Nem kellett volna addig átvenni az ügyeletet, nincsenek meg a feltételek. Az is lehet , hogy újra kellene szervezni az osztályok elosztását, és nem baráti alapon! Nem vagyok benne biztos, hogy az újklinika 5. emeletén, nem lehetne szuper intenziv osztályt csinálni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves a szegedi Odú fejlesztőközpont

Szeged - Adventi kézműves-foglalkozással egybekötött születésnapi ünnepségen emlékeznek meg ma… Tovább olvasom