Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Komfortos konténer gyerekeknek

Algyő - Birtokba vették az algyői mobil óvodát a gyerekek. A Szivárvány Óvodában egy konténert illesztettek az épülethez, így növelték a férőhelyek számát 180-ról 200-ra. Bár idén 196 gyerek iratkozott be, az óvó nénik szerint hamarosan így is betelik a létszám.
Konténerből építettek mobil óvodát a már meglévő épülethez az algyői Szivárvány Óvodában. A gyors megoldásra azért volt szükség, mert a gyerekek kinőtték a 180 férőhelyes intézményt: a kibővített oviba 200 gyerek férne el, most összesen 196-an vannak. A hét csoport helyett nyolcat indítottak, a legnagyobbakat tették a komfortos konténerbe.

– Május környékén derült ki, hogy ilyen sok ovisunk lesz. Gyors megoldásra volt szükség, ezért döntöttünk a mobil ovi mellett – magyarázta Osváth Lászlóné óvodavezető. Azt mondta, Budapesten és külföldön is alkalmaznak hasonlót. Előbb kicsit aggályosnak tartották a konténeres megoldást, de miután meggyőződtek róla, hogy tágas és barátságos, úgy gondolták, belevágnak. A mobil ovi két hónap alatt kész lett, 20 millióba került, amit az önkormányzat állt.

Az épületből nyílik a konténer ajtaja, az előtérben öltözőszekrények, balra a vizesblokk. Gyerek méretű vécék és kézmosók sorakoznak egymás mellett. Tükrök még nincsenek, de hamarosan azokat is felszerelik.

A nagycsoportosok örülnek a nagyobb térnek – a mobil konténerből épült csoportszobában is. Fotó: Frank Yvette
A nagycsoportosok örülnek a nagyobb térnek – a mobil konténerből épült csoportszobában is.
Fotó: Frank Yvette

Az előtérből jobbra nyílik a csoportszoba, ahol légkondicionálóval teszik elviselhetővé a benti hőmérsékletet. A klímát csak akkor kapcsolják be, mikor nincs bent gyerek. Télen a 10 centis szigetelés a biztosíték arra, hogy a csöppségek nem fognak megfázni a fűthető konténerben.

– Nekem jobban tetszik ez a szoba, mint a másik, mert új játékok vannak! – árulta el a minap hatévessé vált Petrik Luca. – És nagyobb is, de meglepődtem, hogy nincs az akváriumban hal! – szólt közbe az ötéves Ördög Rebeka.

– Valóban ez a legnagyobb szobánk: 58 négyzetméter. Mivel elég nagy, kevesebb gyerek esetén átalakíthatjuk tornaszobává – igazolta a lányok állítását Osváth Lászlóné.

Az óvodavezető elmondta, hogy eleinte a szülők is aggódtak a konténer miatt, de mikor meglátták, nekik is megtetszett. Az egyik szülő felajánlotta, hogy a külső, szürke falat színessé varázsolja: a csoportjelekből egy kis mesejelenetet fest rá.

Gyarapodás

Piri József polgármester azt mondta, a megnövekedett gyereklétszám egyrészt annak köszönhető, hogy sokan születtek az elmúlt években Algyőn. Másrészt a telekosztás miatt sokan költöztek oda: több fiatal pár választotta a községet lakóhelyül, családalapításkor.

Olvasóink írták

  • 2. szeged7733 2009. szeptember 07. 16:20
    „És ha Piri úr tanult volna is a diplomájáért és nem csak úgy vette volna akkor hol tartana Algyő?”
  • 1. picasszo 2009. szeptember 06. 10:20
    „Isten óvja polgármesterünket! Sok jót tett már Algyőért!Félünk sokan, mi lesz Algyővel ha ha Piri úr már nem vállalja a polgármesterséget.Jön majd a sok okoskodó kókler ,ilyen-olyan pártok által támogatott s...fej.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kligl gördeszkás fiút is mintázott Szolnoknak

Már a negyedik köztéri zsánerszobrát avatták fel tegnap Szolnokon Kligl Sándor szegedi szobrásznak. Tovább olvasom