Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Korallvirág volt a nőnap ásza

Szeged - Ki sietve, ki unottan, más mélázva vásárolgatott nőnapi meglepetést a szegedi Nyíl utcai virágkereskedésben. Akik véletlenül sem akartak hibázni, feleségükkel-barátnőjükkel érkeztek a virágmustrára.
Húsvéthétfőt idéző hangulat uralkodott tegnap délelőtt a szegedi tömegközlekedési járműveken és az utcákon. Nőket a megszokottnál jóval kevesebbet lehetett látni a flaszteren, a férfiak magányosan vagy gyermekeikkel rótták az utakat. Kölni helyett a kezükben azonban most virágot szorongattak.

Az erősebbik nem vállalta a vasárnapi korai kelést, dacolva a kellemetlen széllel, a néha el-elcseppenő esővel – nőnap ellenére is elismerést váltottak ki belőlünk. A Nyíl utcai virágkereskedés előtt nem sokkal 9 óra előtt például már 50 autót számoltunk össze. Ki fitten kipattanva, más szemét álmosan törölgetve szállt ki járművéből, majd nagy levegőt véve lépett be az üzletbe, ahol azon tanakodott: melyik virág lenne a legmegfelelőbb édesanyjának, feleségének, kislányának, nőismerősének.

Láttunk sietősöket, akik amint megpillantották az 500 forintos díszdobozos orchideát, diadalmas arccal máris kosarukba süllyesztették. Részükről befejeződött a nőnapi vásárlás. A virágok armadája között azonban rémült arcokra is figyelmesek lettünk, amikor két középkorú férfi egymást erősítve bizonygatta: a legjobbat választották feleségüknek.

A Berecz fiúkra csak a szűkebb családjukban tíz nő jut. Mindegyiküknek cserepes virágot szántak. Fotók: Frank Yvette
A Berecz fiúkra csak a szűkebb családjukban tíz nő jut.
Mindegyiküknek cserepes virágot szántak. Fotó: Frank Yvette

A töprengők csoportja – így Kiss Gábor is, aki 8 és 10 éves lányának keresett virágot – hosszas fejvakargatás, a sorok között ide-oda sétálás után tette le voksát a 600 forintért árusított korallvirág mellett. Nézelődtek az unottak is, akiknek lerítt az arcáról: ez a nap csak púp a hátukon. De nem hiányozhattak a vásárlók közül a tutira menők sem. Ők feleségükkel, barátnőjükkel jelentek meg nőnapi meglepetést vásárolni.

– Ez a biztos, így nem hibázhatok – magyarázta Molnár Zoltán, aki feleségével és 6 éves kislányával, Adriennel vásárolt nőnapi virágot. Utóbbi begóniát, előbbi korallvirágot választott magának, amelyből ismerőseiknek is vásároltak. Nőnapon a virágvásár mellett másban is segít otthon? – érdeklődtünk a férfitól. – Autóval szállít ide-oda, ez már eleve nagy segítség – válaszolt helyette a felesége.

Töprengők, rémültek, unottak és tutira menők a Nyíl utcai virágkereskedésben.
Töprengők, rémültek, unottak és tutira menők a Nyíl utcai virágkereskedésben.
Fotó: Frank Yvette

Isti 4 „felesége"

Három fiával érkezett virágot vásárolni Berecz Árpád. Fiai egymás szavába vágva sorolták fel családjuk nőtagjait újra és újra – véletlenül sem akartak kihagyni senkit a nőnapi virágvásárlásból. A szűkebb család 10 nőt számlált, de szóba jöttek a legnagyobb fiú lány osztálytársai és a tanító nénik is. Istiről pedig azt mondta apja, hogy a kisfiúnak már 4 „felesége" van: őket sem lehetett kihagyni az ajándékozásból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zoli bácsi erőre kapott Zsombón

Zsombó - Bali Zoltán jól érzi magát. Névnapja alkalmából látogattuk meg az egykori skodás… Tovább olvasom