Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Koripálya otthon, a tanyán

Röszke - Kevés gyereknek adatik meg akkora szerencse, mint a Röszke melletti tanyán lakó Dobó Zsigának. Nyáron kedvére tollaslabdázhat, íjászkodhat vagy éppen quadozhat a hatalmas udvaron, ahol a medence mellett még egy mesterséges tavat is kialakítottak szülei.
Aki télen érkezik a magánszállásra, az horgászbot helyett korcsolyát ragadhat, s ha elég hideg az idő, fel-alá csúszkálhat a befagyott halastavon. A Röszkei Általános Iskola diákjainak még korcsolya sem kellett ahhoz, hogy bemutassák jégkorongtudományukat. Miután lefényképezkedtek a tanyán felállított meteorológiai állomásnál, azonnal átadták magukat a téli sport örömeinek. A meccsbe még Pönci kutya is beszállt. Izgatottan szaladgált a labda után.

Más természetes vizeken azonban senkinek sem ajánljuk ezt a mutatványt. Bármennyire is csábít a látszólag összefüggő, tükörsima jég. A hőmérséklet-változás miatt ugyanis a jégtakaró kiszámíthatatlan. Ha mégis megtörténik a baj, amikor ropogó, recsegő hangot hallunk, azonnal feküdjünk le a jégre, s próbáljuk meg a biztonságos partot hason csúszva megközelíteni.

Pönci kutya gurít. És gól!. Fotó: Schmidt Andrea
Pönci kutya gurít. És gól!.
Fotó: Schmidt Andrea

Olvasóink írták

  • 1. török 2009. január 17. 20:35
    „Érdekes, hogy ez cikk lett, de legalább nemcsak katasztrófákról hallunk, hanem arról is, hogy vannak, akik élvezik az életet. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan jön a virtuális Szeged

Szeged - Gömbapanorámák révén rövidesen egész Szeged bejárható lesz. Mintegy 24 ezer fotó már a… Tovább olvasom