Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Közel 400 millióból fejlődik a klinikai képalkotás

Szeged - A klinikai központ Kálvária sugárúti épületébe került az a CT berendezés, amelyet az új klinikán tavaly ősszel 300 millió forint értékű, Kelet-Európában egyedülálló csúcstechnikát képviselő Computer Tomograph váltott fel.
Az egykori II. kórház átépített magasföldszintjén a régi digitális röntgent új, bővített szoftverrel szerelték fel, számítástechnikai háttere révén a felvételeihez minden orvos korlátozás nélkül hozzáférhet, kialakítottak hozzá egy korszerű CT- és ultrahangvizsgálót, recepciót, betegvárót és öltözőket. Az összesen közel 400 millió forintos fejlesztés a köz- és a magánszéfa, azaz a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja és a Euromedic Diagnostics Szeged Kft. együttműködésével jött létre – jelentette be szerdán Hajnal Ferenc, a klinikai központ elnökhelyettese.

Kardos Lilla, az Euromedic Diagnostics vezérigazgatója hozzátette, az épületben működő sürgősségi, arc- és állcsontsebészeti, urológiai és reumatológiai klinika ellátását is megkönnyíti. A cég 30 millió forintot fordított az I. rendelőintézet és a gyermekklinikai radiológiai egységek korszerűsítésére.

Olvasóink írták

  • 1. vidai 2010. március 03. 22:18
    „Szép lett a 2-es kórház megújult részlege. Mind az ott dolgozóknak, mind a pácienseknek kényelmesebb lesz ezentúl a gyógyulás/gyógyítás folyamata.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszedik a Szabadságot Budaházynak! feliratokat

Tele van a város "Szabadságot Budaházynak! Ő egy hős!", "Szabadságot a politikai foglyoknak!" feliratokkal. A rendőrség eltávolítja ezeket, és büntetőeljárást indít. Tovább olvasom