Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Kültéri kondiparkot építettek a balástyaiaknak - Fotók

Szatymaz után Balástyán is új kültéri, C típusú sportparkot avathattak a napokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark programjának keretében. Ezt önkormányzati forrással kiegészítve 12,7 millió forintból épült meg a tér az idén 20 éves Sajtkukacparkban.
 – Eredetileg már voltak itt fitnesz-, illetve játszóeszközök, ezt bővítettük most tovább, hiszen idejárnak a családok, így mindenki talál kedvére valót. A sportparkot a Nemzeti Sportközpontok építette meg. Nyolc különféle eszközt telepítettek, amelyek alkalmasak has- és hátizom-erősítésre, fekvőtámaszra, lépcsőzésre, húzódzkodásra, függeszkedésre. Az önkormányzat feladata az akadálymentes megközelítés biztosítása volt, valamint a folyamatos üzemeltetés – tájékoztatta lapunkat Ujvári László polgármester.

A program legfőbb célkitűzése a rendszeres testmozgás népszerűsítése, ezáltal az egészségmegőrzés támogatása, ehhez pedig megfelelő infrastruktúrát biztosít a mostani fejlesztés.
 
Egyre nagyobb teret nyer a street workout, vagyis a szabadtéri testedző eszközök használata. Balástyán is űzik a sportot. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bartók Béla Konzervatórium egyik tanára is felfigyelt mórahalmi fiúra - Fotók

A Bartók Béla Konzervatórium egyik tanára is felfigyelt mórahalmi fiúra - Fotók
Harmadik helyezést ért el az Országos Klarinétversenyen a mórahalmi Gigacz Milán, aki a Bécsi… Tovább olvasom