Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Lakatosbrigádot és gátőrt is keresnek - érdekes álláshirdetések Csongrád megyéből

Lakatosbrigádot és gátőrt is keresnek - érdekes álláshirdetések Csongrád megyéből
Óriásplakáton keresnek lakatosbrigádot, és Szentes mellett, egy felújítás alatt álló gátőrház is várja új lakóját. A feltétel: középfokú végzettség, B kategóriás jogosítvány. Két érdekes álláshirdetés Csongrád megyéből.
Cukrász, anyagbeszerző, raktáros, forgácsoló, gépbeállító lakatos, illetve tehergépjármű-, elektromos és autószerelő, továbbá ajtó- és ablak-összeszerelő. A tegnapi újságban ennyiféle állásra kerestek embert. Remélhetőleg találnak is.

Szeptemberben 83 ezer betöltetlen álláshelyről szóltak a hírek, és már az is történelmi csúcsnak számított. Most 87 ezer 655 betöltetlen hely van, ez a tavalyi évhez képest 18 százalékos növekedést jelent. Ez a helyzet elvileg azzal jár, hogy a bérek emelkednek. Ez jellemző például a vendéglátóiparra, ahol viszont a béremelés miatt egy év alatt 6 százalékkal drágultak az árak.

A munkaerőhiányról jellemző képet ad az az óriásplakát, amelyet a 47-es főút mellett, Algyő és Szeged között, az M43-as autópálya kereszteződésénél lehet látni. A nagy hirdetőtáblán komplett szerkezetlakatos-brigádot keresnek, több mint egy hete. A hirdetőtől tudjuk, hogy már volt érdeklődő, és az óriásplakát jó ötletnek bizonyult, mert más állásra is sikerült így találni jelentkezőket.
 

A fantáziát leginkább megmozgató Csongrád megyei álláshirdetést azonban nem egy vállalat adta föl, hanem az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság: december 10-én gátőri munkakör betöltésére hirdetett pályázatot.

Ez határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony, január 10-éig lehet pályázni, a hónap végén elbírálják a jelentkezéseket, és azonnal be is lehet tölteni az állást. Szentes, Magyartés-tanya 2. az épp felújítás alatt álló gátőrház címe. Középfokú képesítésre, B kategóriás jogosítványra van szüksége a jelentkezőnek. Előny, ha ismeri a környéket, tapasztalta már, milyen árvíz idején védekezni, és van vezetői tapasztalata.

Mit csinál egy gátőr?

A hozzá tartozó „gátőrjárás" területén az állami védművek felügyelete, őrzése, üzemeltetése, karbantartása az ő reszortja. A társulati, önkormányzati tulajdonban lévő csatornákat, vízfolyásokat, azok szivattyúit, zsilipjeit is figyeli, és szól a szakaszmérnökségnek, ha valami szokatlant tapasztal.
 
"A gátőri állás régebben azért volt vonzó, mert lehetett gazdálkodni. A gátőrök zöme ma is foglalkozik jószágokkal, földdel."

Ellenőrzi a mellé rendelt közfoglalkoztatottak munkáját. Azonnal szól, ha illegális szemetelést, halpusztulást, vízszennyeződést lát. Emellett természetesen „vízrajzi adatszolgáltatást is végez", naponta többször is megnézi és jelenti a vízállást.

Amikor védekezni kell, kapcsolatba lép a segédőrökkel, az önkormányzatokkal, ha kell, vészőröket toboroz, megszervezi a munkájukat, és minden ilyenkor szükséges teendőt, amit az adott helyen el kell végezni – tudtuk meg Kozák Pétertől, az Ativizig igazgatójától.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged külterületén tartóztattak fel illegális határsértőket

Szeged külterületén tartóztattak fel illegális határsértőket
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád megyében - négyet Szeged… Tovább olvasom