Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Letették az Ifjúsági Centrum alapkövét - jövő tavasszal átadják

Bár már szeptember óta zajlanak a munkálatok, hétfőn helyezték el az időkapszulát a Szegedi Ifjúsági Centrum területén. A központ sportolás mellett közösségi és kulturális rendezvényeknek is helyet ad majd jövő tavasztól.
tfőn letették az alapkövét a Szegedi Ifjúsági Centrumnak, amely a sport mellett családi és ifjúsági programoknak is helyet ad majd. A komplexum központi részét egy 8000 férőhelyes stadion alkotja, emellett többek között sportcsarnok és rendezvényközpont is épül a Dorozsmai út elején. A Szeged–Csanádi Egyházmegye megbízásából megvalósuló közel 10 milliárd forintos projekt a kormány támogatásával jöhet létre. Az építkezési munkálatok már tavaly szeptember óta zajlanak az Izabella híd mellett. Az alapkőletétel apropóját az adta, hogy tfőn Szegeden üléseztek a Magyar Labdarúgó Szövetség társadalmi elnökségének vezetői, így az eseményen jelen volt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és a megyei vezetők, az egyházmegye focicsapata, a Szeged 2011-Grosics Akadémia edzője és néhány játékos is.
 
Letették Szegeden az Ifjúsági Centrum alapkövét - GALÉRIA. Fotó: Török János

Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök elmondta, nemcsak egy stadion épül itt, hanem elsősorban egy olyan rendezvényközpont, amelyben az egyházmegye intézményeinek tanulói, valamint az állami gondoskodásban lévő fiatalok regionális eseményei is megvalósulhatnak. Így lesz a területen teniszpálya, grundfocipálya, szabadtéri színpad és egy sportszálló is. A beruházás lelkét pedig az a 8000 főt befogadó stadion adja, amely megfelel az UEFA előírásainak.
 

Germán Géza, az egyházmegye főépítésze bemutatta a terveket, amiből kiderült, a Market Építő Zrt. szakemberei megfelelően előkészítették a területet, a bontási munkálatok után több mint 20 ezer köbméter földet mozgattak meg. Lefúrtak 756 darab cölöpöt – ha egymás mellé állítanák, 8 kilométer hosszúságú lenne.

Jelenleg zajlik a közművek kiváltása és a szállásépület bontása. Az ifjúsági centrum várhatóan jövő februárra készül el, átadását 2019 tavaszára tervezik.
 
A komplexum látványterve. Kép forrása: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor örömét fejezte ki, hogy Szegeden is jobb körülmények között sportolhatnak majd a fiatalok. Elmondta, reméli, hogy a modern infrastruktúra meghozza majd a várt sikert a szegedi labdarúgás számára. Az alapkövet Csányi és Kiss-Rigó László közösen helyezték el, az időkapszulában a Délmagyarország tfői lapszámát, az egyházmegyei lap legújabb számát és a beruházás műszaki tartalmát helyezték el az utókor számára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtöltötte Zorán a szegedi sportcsarnokot - galéria

Megtöltötte Zorán a szegedi sportcsarnokot - galéria
Eddig nálunk nem látott felállásban, 20 zenésszel állt színpadra a legendás énekes. Tovább olvasom