Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Levezették a stresszt a TIK-ben - Fotók

Stresszmentes napot tartottak tegnap a TIK-ben. A vizsgaidőszak előtti hetekben azt tanulhatták meg az egyetemisták, hogyan vezessék le a feszültséget.
Többek között pingpongozással, nemezeléssel, gyöngyfűzéssel és hennafestéssel várták az érdeklődőket tegnap a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol negyedik alkalommal rendeztek stresszmentes napot. Miskolczi Ágnes, a kongresszusi központ vezetője elmondta, az egyetemistáknak hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak, ezért időzítették mostanra ezt a rendezvényt. – A célunk, hogy tanuljanak új módszereket a stresszkezelésre, illetve a stresszmentes tanulásra.
 
Levezették a stresszt a TIK-ben. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Bár a szeszélyes időjárás miatt idén a napozóágyak nem kerültek ki a TIK előtti füves területre, mindenki találhatott olyan standot, ahol kicsit kikapcsolódhatott. Vérmérséklet szerint volt, aki a sminkelést, más pedig azt a standot választotta, ahol egy madzagon lógó gumicsirkét kellett egy kosárba beleütni. A dohányosokra is gondoltak a szervezők: leszokást segítő beszélgetésen is részt lehetett venni. Kovács Róbert orvostanhallgató itt többek között olyan tévhiteket oszlatott el, hogy a cigaretta nyugtató hatású.

A rendezvényen Éger Ákos a Magyar Természetvédők Szövetsége képviseletében előadást is tartott: arról beszélt, hogy az elektronikai eszközök nemcsak nekünk, bolygónknak is stresszt okoznak. Kiemelte, évi 45 millió tonna hulladék keletkezik csak ezekből, fogyasztásuk pedig felér a légi közlekedés energiaigényével.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körözött BMW-t fogtak Nagylakon

Körözött BMW-t fogtak Nagylakon
A magyar rendőrök az Egyesült Királyság által körözött gépkocsit foglaltak le Csongrád megyében. Tovább olvasom