Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Május 1-ig nevezhetnek a virágos települések

Több mint negyedszázados múltra tekint vissza a Virágos Magyarország verseny, amelyre a települési önkormányzatok nevezhetnek.
Hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezéséhez évente több mint háromszáz település és közel 50 ezer önkéntes csatlakozik. A mozgalom célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos szemlélet erősítése, a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Idén több újdonság is lesz a versenyben: először kapcsolódhatnak be például az erdélyi települések is, a jövőben pedig a kört a többi határon túli, magyarlakta vidékkel is bővítenék. Emellett idén már regionális szinten is díjazzák a hazai településeket, így még többen kapnak esélyt az elismerésre, és számos tematikus díj is gazdára talál majd.

A lakosság véleménye továbbra is meghatározó a versenyben. A közönségdíjat az a település nyerheti el, amelyre a legtöbb szavazat érkezik a verseny hivatalos Facebook-oldalán. A részvétel ingyenes, a nevezéseket május 1-ig várják a szervezők. Jelentkezni és a versenyről bővebb információkat szerezni a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön tudja, mik rejtőznek a medencék alatt? Kulisszatitkokat árultak el az Anna fürdőben

Ön tudja, mik rejtőznek a medencék alatt? Kulisszatitkokat árultak el az Anna fürdőben
A szegedi Anna fürdő medencéi alatt jártunk, a 123 éve épült szűk sikátorokban a múlt és a modern technika találkozik. Tovább olvasom