Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Megrovást kaptak a plakátrongálók

Megrovásra enyhítette a Szegedi Törvényszék a plakátrongálás miatt első fokon egy év próbára bocsátásra ítélt Kékesi Márk és Szalai Balázs ítéletét pénteken. Az ítélet jogerős.
A tárgyalásról Kékesi a közösségi oldalán számolt be. Azt írta, hogy a törvényszék a Szegedi Járásbíróság korábbi ítéletét alapvetően rendben lévőnek minősítette. Azért enyhítették megrovásra, mert szerintük az eljárás aránytalanul hosszúra nyúlt – két és fél évig tartott.

Az ítélet indoklásában elhangzott, a plakátrongálás nem fér bele a véleménynyilvánítás alkotmányos alapjogába, mert a tulajdonhoz fűződő alapjog legalább ilyen fontos. Egyik alapjogra való hivatkozással egy másikat csak akkor lehet korlátozni, ha ez elkerülhetetlen, és más módon nem lehet érvényesíteni az alapjogot – írta Kékesi Márk, aki egyébként társával együtt nem ért egyet az ítélettel, és megfontolják, hogy a Kúrián támadják meg a döntést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évet kapott a korrupt rendőr

Egy évet kapott a korrupt rendőr
A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa bűnösnek mondta ki Cs. J. Cs. volt címzetes rendőr zászlóst hivatali vesztegetés bűntettében, ezért 1 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Tovább olvasom