Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Megtetszett a zsombói lakás Zoli bácsinak

Zsombó - Először látta Zsombón felajánlott új otthonát Bali Zoltán, aki – mint korábban írtuk – egy hónapig lakott saját Skodájában az Űrhajós utcában. A melléképületnél a zsombói család kedden mosolyogva várta a 84 éves hajléktalant.
Bali Zoltán kedden megnézte új, zsombói otthonát. A saját Skodájában lakó 84 éves bácsi egyelőre csak néhány órára hagyhatta el a kórházat: megnézte, hová költözhet.

Autóba ültünk, és mi is elmentünk vele Zsombóra. Paragi Erika és Király Vince mosolyogva várták családi házuk melléképülete előtt. Kislányuk, a 9 éves Cintia és osztálytársa, Balázs nagyon izgatott volt.

– Azt tudjuk csak, hogy egy kedves bácsi költözik hozzánk – mesélte a harmadik osztályos kislány. – Örülök Zoli bácsinak, mert legalább többen leszünk!

Zoli bácsi is izgatott volt: először látta azt a melléképületet, amit a zsombói házaspár ajánlott fel neki. Mint írtuk, Erika és Vince a hétvégén meglátogatta a bácsit a kórházban. Így már régi ismerősként köszöntötték egymást, majd megmutatták neki új otthonát.

Zoli bácsi először látta új otthonát: elnyerte tetszését a zsombói melléképület. Fotó: Segesvári Csaba
Zoli bácsi először látta új otthonát: elnyerte tetszését a zsombói melléképület.
Fotó: Segesvári Csaba

A fehérre meszelt melléképületben egy helyiség van, az ajtó mellett tűzhely és mosogató. A kékre festett falnál egy barna pléddel letakart kanapé: itt alhat Zoli bácsi a hideg és kényelmetlen „skodás" napok után.

– Jó ez a kis lakás, tetszik, biztosan jobb lesz, mint az autóban. A gyerekekkel meg majd összebarátkozunk – nevetett már kicsit fáradtan Zoli bácsi, aki szerint a fatüzeléssel meg kell majd birkóznia, de Erikáék azt ígérték neki, abban is segítenek.

A mezőgazdasági sofőrként dolgozó családfő, Vince rögtön megnyugtatta: ne aggódjon, amikor otthon vannak, hoznak fát, a házban pedig egy külön kis fürdőszoba áll rendelkezésére. Erika azt mondta, nem tartanak attól, hogy baj lenne a bácsival, már az első pillanattól szimpatikus volt nekik. Lakbért nem kérnek tőle, csak a rezsijét kell állnia. Ez pedig nem jelenthet problémát, hiszen Zoli bácsinak jó nyugdíja van.

Király Vince és családja nagy szeretettel fogadta Bali Zoltánt Zsombón. Fotó: Segesvári Csaba
Király Vince és családja nagy szeretettel fogadta Bali Zoltánt Zsombón.
Fotó: Segesvári Csaba

– A faluban mondták, hogy olvasták az újságban, mire vállalkoztunk. Mindenkitől pozitív visszajelzést kaptunk – magyarázta Erika. – Zsombó híres az összefogásról, itt segítenek egymásnak az emberek. A bácsi 44 évig becsületesen dolgozott, nem azt érdemli, hogy ilyen idősen és betegen az utcán, egy kocsiban lakjon.

Zoli bácsi azt mondta: alig várja, hogy végleg kiengedjék a kórházból, és beköltözhessen új, zsombói otthonába. Régi Skodáját Vincéék a melléképület mögé vontatják.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Tündérke007 2008. szeptember 26. 11:13
  „75000 légy hálás, hogy téged meg a családodat nem nyomott el a "kádári rendszer", de tudod nagyon sok más családot igen... úgyhogy nem kéne cinikusan szövegelni, hanem minimum be kellene fognod a csipogódat. Együttérzés lenne benned, te észlény. A hozzád hasonló gondolkodású emberek miatt tartunk itt....”
 • 20. Tündérke007 2008. szeptember 26. 11:08
  „Hozzászólásokból ítélve is, nagy az Isten állatkertje, de szerncsére bebizonyosodott, hogy nemcsak aljas emberek élnek ebben az országban, hanem jószívűek is. Minden tisztelet megilleti őket!! Van remény...”
 • 19. 6281 2008. szeptember 25. 15:11
  „75000
  ÁRAD BELŐLED A ROSSZINDULAT!
  REMÉLEM NEM FERTŐZÖL MEG SENKIT EZZEL!ENNEK AZ IDŐS ÚRNAK AZ OTTHONRA TALÁLÁSA EGY PÉLDAÉRTÉKŰ TÖRTÉNET.
  ENNEK A CIKKNEK A KAPCSÁN A TE REAKCIÓD NEM IDE VALÓ ÉS ELÉG SZÁNALMAS.NEM MINDEN IDŐS EMBER VOLT PÁRTTAG,LOPOTT,CSALT.SŐT ÁLTALÁBAN ELMONDHATÓ,HOGY AZ IDŐSEBB GENERÁCIÓ BECSÜLETESEBB,MINT A MI GENERÁCIÓNK,A VILÁG IS TISZTÁBB ERKÖLCSŰ VOLT, AMIBEN FELNŐTTEK.”
 • 18. 6281 2008. szeptember 25. 15:00
  „SZEMÉLY SZERINT NAGYON ÖRÜLÖK, HOGY A SOK BORZALOM MELLETT AMI VAN EZEN A VILÁGON,VANNAK MÉG RENDES EMBEREK.NEM ISMEREM A CIKK SZEREPLŐIT, DE KÖSZÖNET A CSALÁDNAK! MINDEN JÓT KÍVÁNOK NEKIK ÉS ZOLI BÁCSINAK IS HOSSZÚ ÉLETET ÉS JÓ EGÉSZSÉGET! ELÉG SZOMORÚ, HOGY DOLGOZOTT EGY ÉLETET ÁT BECSÜLETTEL ÉS IDŐS KORÁRA MÉGIS ILYEN ROSSZ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT KELLETT ÉLNIE. ŐSZINTÉN ÖRÜLÖK, HOGY VAN HOL LAKNIA ÉS NEM LESZ MAGÁNYOS! SAJNÁLOM, HOGY VANNAK, AKIK E MÖGÖTT IS A ROSSZAT KERESIK! AZ IDŐS EMBEREK TÖBBSÉGE BECSÜLETES EMBER,ÉS MEGÉRDEMLIK A TÖRŐDÉST.A NAGYSZÜLEIM IS HASONLÓ KORÚAK.”
 • 17. 75 000 2008. szeptember 25. 11:05
  „Akkor Te is azok közé tartoztál akinek a családját kegyetlenül elnyomta a Kádári rendszer...szegénykém, hogy éltétek túl?
  Rosszul fejeztem ki magam, nem azt állítottam, hogy a buszvezetők isznak, hanem, hogy aki nem ivott az szépen megélt a munkából...”
 • 16. na persze... 2008. szeptember 24. 21:49
  „error: a nagypapám sajnos már nem él, úgyhogy ha kérhetném több tiszteletet.
  Illetve nem, nem ivott és ilyenek ( aki buszvezető, az iszik? ez milyen "logika...")...pont azért nem kapott jó fizetést buszvezetőként, mert nem hódolt be az ún. "elvtársoknak"....úgyhogy akár qssolhattok mindketten 75.000-rel, illetve nyugodtan utánanézhettek annak, mi volt anno, mert halvány fogalmatok sincs róla, az én családom pedig sajnos átélte.
  Részemről befejeztem.”
 • 15. VV4 2008. szeptember 24. 19:49
  „Ez egy szép és kedves történet... ENNYI.”
 • 14. errorr 2008. szeptember 24. 16:15
  „10.
  Akkor ha a cikkben a bácsi 44 év buszvezetés után olyan szegény, hogy skodában lakik, akkor a te nagyapád 30 évvel max. trabantban lakik.
  Nyugodj meg öcsém, de a régi rendszerben is írigyelt fizetése volt a buszos elvtársaknak. Lehet, hogy a nagyapád átverte a mamádat és volt sörre való meló után.”
 • 13. 75 000 2008. szeptember 24. 15:58
  „És mennyi gázolajat adott el havonta???????????????????????????????????????????? Napi 20 litert? Vagy többet?
  A család mennyit költött bérletre? Mert az enyém jelenleg 13000 ft-ot
  Ha keveset keresett, hogy kapott ennyi nyugdíjat az öreg skodás?

  Nincs buszvezető ismerősöm akinek ne dízel autója lenne és panelban sem lakik egyik sem...persze nem isznak, játékgépeznek...”
 • 12. na persze... 2008. szeptember 24. 15:25
  „jav: Hány buszvezető VOLT...nem "van."”
 • 11. na persze... 2008. szeptember 24. 15:25
  „jav: Hány buszvezető VOLT...nem "van."”
 • 10. na persze... 2008. szeptember 24. 15:24
  „9. Te miről beszélsz? Hány buszvezető van a családodban "régen"?
  Nagyapám 30 évig buszvezető volt és inkább nem beszélnék arról, hogy mennyi volt a fizetése, legyen elég annyi, hogy nagymamám fizetésével együtt igen szűkösen éltek és neveltek fel két gyereket!”
 • 9. 75 000 2008. szeptember 24. 15:15
  „7!
  Miről beszél lakme? Én értelek félre?
  Az öregnek egymagára 94000 Huf a nyugdíja!!! Karácsonykor kapja a 13. havit.
  Mi a családommal 4-en élünk 200000-ből havonta és sokan csak szeretnének ennyi fizetést mint a mienk...
  Mindjárt sírva fakadok...mi a faszt csinált az öreg egész életében, hogy másnál kell laknia. A buszvezetők régen is jól kerestek.


  Tisztelet a családnak.”
 • 8. lakme 2008. szeptember 24. 14:25
  „egyebkent nem ertem, hogy a cikk iroja miert nem vallalja az irasat: Munkatarsunkrol, talan nincs az illeto anyakonyvezve?
  Jo lenne, ha kovetne nekunka kisoreg sorsat, kicsit jobban erdekel, mint tyütyüzke karcsika...”
 • 7. lakme 2008. szeptember 24. 14:21
  „Peldamutatato csalad, csakhogy.. ha valaki 44 evig dolgozott, talan megerdemelne egy allami jo sorsot is, ugyanis munkaja gyumolcset az egesz tarsadalom elvezte....olyan jovonk lesz ahogy az idosekkel banunk, mert ezt tanuljak tolunk a gyerekeink.... az hogy fejlettebb allamokban az oregek nem elnek kocsiban az normalis.. mi szepen fizetjuk az adot, de meg adjunk a betegeknek, arvaknak, elesetteknek, mikozben azok, akinek hivatalbol az lenne a dolguk hogy olyan felteteleket teremsenek a polgaroknak, hogy ilyen ne forduljon elo.. csak tollasodnak tollasodnak.. epitkeznek itt horvatorszagban jo eg tudja hol. Szomoru , hogy nalunk a szabadsag szinonim fogalom lett a szabad rablassal, es egymason csak a kisemberek segithetnek”
 • 6. kekecke 2008. szeptember 24. 14:10
  „és a rezsi sem lehet gond, hiszen szép magas a nyugdíja a bácsinak . . .”
 • 5. Respect 2008. szeptember 24. 11:46
  „Mély és Őszinte tiszteletem a családnak! Köszönjük nekik a segítséget!”
 • 4. Grabowski 2008. szeptember 24. 08:48
  „Egyetértek cyt-tel, a médiáknak példát kellene mutatniuk: több emberséges cselekedetről és nem erőszakról tudósítani.
  Minden elismerésem a zsombói családé!”
 • 3. qwzrt 2008. szeptember 24. 08:28
  „Örülök, hogy vannak még emberek, akik így gondolkodnak, és ha módjuk van rá, tesznek is, ha kell. Minden tiszteletem a zsombói családé. Zoli bácsinak kívánok nyugodt, békés öregkort. Sajnos Zoli bácsi története nem egyedi eset ma Magyarországon.”
 • 2. cyt 2008. szeptember 24. 08:13
  „Tisztelet és hála a zsombói család cselekedetéért. Ez egy olyan példa, amit nem lehet elegendő mértékben hirdetni. Köszönet a cikkekért a dm-nek. Igen, igy is lehet, és főleg ilyen dolgokat kell terjeszteni a média segítségével.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérlőkre vár a fertőzőkórház

Szeged - Kívülről teljesen megszépült a másfél éve eladott egykori szegedi fertőzőkórház, a belső… Tovább olvasom