Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Mesevilágban a Szín 5-ös

Szeged - Miki egér, Goofy, körbe-körbe forgó teáscsészék, bennük álmélkodó gyerekekkel – Eurodisney mesevilága lapunk idei Szín 5-ösét, Joó Alexandrát is elvarázsolta. A tápai Bálint Sándor-iskola ötödikese újabb kitűnő bizonyítványra hajt.
– Jövőre megpróbálom magamat húzni a sorsoláson, mert nagyon szeretnék visszamenni – vallotta be lapunk Szín 5-ös játékának idei győztese, Joó Alexandra. A tápai Bálint Sándor Általános Iskola ötödikese 1600 megyei kisdiák közül volt a legszerencsésebb – a Délmagyarország és az OTP Travel szeptemberben három napra, negyedmagával elrepítette a franciaországi gyermekparadicsomba, Eurodisney-be.

Alexandra egyke, ezért a negyedik utazó személye egy ideig kétséges volt: nagymamáját és unokatestvérét is szívesen vitte volna, de végül legjobb barátnője, Vanda mellett döntött. Amint a rengeteg elkészített fotó is mutatja: remekül érezték magukat a petőfitelepi barátnők.
Nem csoda: Eurodisney a víz alatt is áthaladó Western hullámvasúttal, a Karib-tenger kalózainak csontvázakkal zsúfolt hajójával, Alice Csodaországának trónusaival, a Disney-rajzfilmek kedves mesefiguráival, Csipkerózsika várával, szellemkastéllyal csábítja a világ minden tájáról érkező gyermekeket.

Joó Alexandra (jobbról) barátnőjével jól érezte magát Eurodisney-ben.
Joó Alexandra (jobbról) barátnőjével jól érezte magát Eurodisney-ben.

– Láttuk Miki egeret és Goofyt, meg mókusokat és medvéket is – mesélte Alexandra, akinek kedvence a csészeforgó volt: a körbe-körbe közlekedő teáscsészékbe háromszor is beültek. – Mint egy mesevilág: aki akart, hercegnőnek is beöltözhetett, és abban a ruhában szaladgálhatott – mondta a kis színötös, aki szerint egy nap nem is elég az egész parkra – legközelebb egy egész hétre menne.

Persze nem csak azért tanul szorgalmasan, hogy jövőre újra ott lehessen adatlapja a Szín 5-ös fődíjára pályázók között. Alexandra eddig mind a 4 tanév végén kitűnő volt. Milyen az ötödik? – Jó, csak kicsit sokat kell tanulni. Angolból szinte mindennap dolgozatot írunk – sorolta, elismerve: van egy-két rosszabb jegye, de ezeket még bőven ki lehet javítani az év végéig.

Hűtőmágnes a toronyból

Alexandra az utazás előtt azt mondta: az Eiffel-toronyra kíváncsi elsősorban. Milyen? – kérdeztük. – Nagy – sommázta élményeit. Bár a képek alapján még monumentálisabbnak képzelte. Itthon is lesz mit nézegetni: Eiffel-tornyos mini kulcstartót, posztert, világítós tornyot is hoztak haza. Nagymamája pedig hűtőmágnest kapott – Alexandra bárhol jár, mindig vesz neki egyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyeletet, rendőrőrsöt várnak

Csanádpalota - Másfél hónappal a várossá avatási ünnepség után elmúlt az eufória Csanádpalotán. Az… Tovább olvasom