Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Modernizált nippek

Különleges kollekcióval rukkolt elő egy brit képzőművész: „modernizálta" a vitrinben álldogáló, sokak által szeretett és gyűjtött nippeket. Az egyik figura mobiltelefont tart a kezében, a másik a földön ülve hamburgert eszik, de vannak körtáncot járó lányok is – pisztollyal a kezükben.
Barnaby Barford ötletével megfogta az Isten lábát, hiszen a régiségboltokban aprópénzért megvásárolt apró szobrocskákat „feltuningolva" hatalmas bevételre tett szert: a hagyományos porcelánfigurákat busás áron adja tovább.

A 31 éves, Londonban élő képzőművész feleségével, Valériával találja ki a figurákat, remélve, hogy szokatlan alakjai nem hagyják hidegen az embereket.

– Nagyon érdekes látni az emberek reakcióját, amikor meglátják ezeket a pici, modernizált porcelánfigurákat – mondta Barnaby. – Van, aki rettenetesnek tartja őket, mások meg viccesnek. De általában mindenkinek megnyeri a tetszését valamelyik.

A képzőművész úgy véli: figurái azért meghökkentők, mert a hagyományos porcelánfiguráit egészen más, modern környezetbe helyezi. Ezzel pedig el is gondolkodtatja alkotásainak szemlélőit.

A művész mai környezetbe helyezi a hagyományos porcelánfigurákat. Fotó: Daily Mail
A művész mai környezetbe helyezi a hagyományos porcelánfigurákat.
Fotó: Daily Mail

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jöhet a magáncsőd?

A hitelező és az adós együttműködésével, de az előbbi beleegyezése nélkül is indulhatna… Tovább olvasom