Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Óriásikrek születtek a szegedi klinikán

Óriásikrek születtek a szegedi klinikán
Szeged, Kistelek - Két, közel három és fél kilós ikergyermek született Szegeden. Édesanyjuk, aki így több mint hétkilónyi súlyt cipelt az utolsó időszakban, azt mondja, egyáltalán nem volt nehéz terhessége. A kislány és a kisfiú ma térhet haza Kistelekre. Szüleik beteszik őket a karácsonyfa alá.
– Úgy szerettük volna, hogy egyből bölcsibe mehessenek. Ezért ekkorák – mondta nevetve Hajdú Norbert, kezében újszülött kisfiával. A kisteleki férfinak és párjának, Tisza Gabriellának szerdán születtek az ikrei. A 39. héten Milla 3410, Norbert 3480 grammal látta meg a napvilágot, ami egy olyan babánál is szép méretnek számít, aki egyedül növekszik édesanyja hasában. Ők ketten viszont így közel hétkilónyi súlyt jelentettek édesanyjuknak a szülés előtt.

– Igazából nem volt semmi különleges ebben a terhességben, talán még könnyebb is volt, mint amikor első kislányunkat vártam, aki egyébként szintén nagy súllyal, 4250 grammal született – mesélte Gabriella. – Egyedül az volt már a végén nehéz, hogy a 32. héttől bent kellett feküdnöm a klinikán. Ez előírás ikrek esetében. Tudtuk egyébként, hogy nagy babák lesznek, de azért ekkorákra nem számítottunk.

A szülők elmondták, amikor először meghallották orvosuktól, hogy Gabriella ikrekkel várandós, fel sem tudták fogni. – Hazafelé csak ültünk az autóban, és egy szót sem szóltunk. Igazából három gyereket terveztünk, de külön-külön – mondta az édesapa, mire párja nevetve ránézett. – Biztos úgy voltál vele, hogy elég ezt a kilenc hónapot egyszer elviselni.
Milla és Norbert a legszebb ajándék karácsonyra. Az ünnepet már otthon tölthetik.  Fotó: Karnok Csaba
Milla és Norbert a legszebb ajándék karácsonyra. Az ünnepet már otthon tölthetik. Fotó: Karnok Csaba

A szülők gyorsan hozzátették: amikor az egy héttel későbbi kontrollra mentek, már mindketten nagyon remélték, hogy újra azt hallják majd, két gyermek növekszik odabent. Így is lett, és sokáig azt gondolták, a nagytestvér ruhatára elég lesz kettőjüknek is.

– De amikor kiderült, hogy egyikük fiú, ezt azért átértékeltük, még úgy is, hogy a rózsaszín póló férfiaknál is divat.

Mivel az ikrek császármetszéssel jöttek világra, az édesapa nem lehetett bent a szülőszobán. De azt mondja, így is nagy élmény volt. – Az ajtó előtt izgultam végig. Amikor meghallottam, hogy felsírtak, igazából együtt sírtunk.
A család ma hazatérhet, így végre kétéves kislányuk is találkozhat testvéreivel, akiket eddig csak fotón látott.

– Betesszük őket a karácsonyfa alá, amit életében először Norbert fog feldíszíteni, hiszen én még nem sokat ugrálhatok – nevetett Gabriella.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy zongoraverseny két hét alatt - egy kis játék is belefér Somának

Balázs-Piri Soma napjai hasonlítanak a többi 13 éves napirendjéhez: iskolába, különórákra jár,… Tovább olvasom