Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Ősszel nyithat új helyén a Centerke központ - Saját kezűleg fejezték be a felújítást a Mátrix alapítvány munkatársai

Szeged - Végéhez közeledik a szegedi Centerke Adományozó Központnak helyet adó kiskörúti ingatlan felújítása, amit a fenntartó alapítvány munkatársai fejeztek be, miután eltűnt a kivitelező. Az eredeti tervekhez képest majd egy évvel később végre megnyílhat a jótékonysági központ.
– Végül mi magunk „foltoztuk be" a galérián tátongó több négyzetméteres lyukat, és elvégeztük a felújítási munka hátramaradt részét is. Most pácoljuk-lakkozzuk a galériára vezető lépcsősort, aztán szinte már csak a takarítás van hátra – mondta el megkeresésünkre Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke, amikor arról kérdeztük, hogy halad a Centerke Adományozó Központ felújítása.

Mint márciusban megírtuk, a széles körű karitatív munkát végző szervezet kinőtte az adományozó központ korábbi, 16 négyzetméteres helyiségét a Belvárosi híd lábánál. Ezért a Tisza Lajos körút és a Dózsa György utca sarkán üresen álló IKV-s bérleménybe, egy nagyobb helyre terveztek átköltözni, ahová beférnek a ruházati, tárgyi és élelmiszer-adományok is, és ahol a szétosztásukat is meg tudják oldani. Az egykori üzlethelyiséget azonban előtte föl akarták újítani, és a nagy belmagasságú ingatlanban galériát kialakítani. Ezzel bíztak meg egy vállalkozót. A munkák jelentős részét a kivitelező el is végezte – utána azonban csak hitegette őket a munka befejezésével, gyakorlatilag eltűnt. Az új adományozó központot eredetileg tavaly novemberben tervezték átadni.
Rácz Anett és munkatársai hozták rendbe az adományozó központ új helyét. Archív fotó: Török János
Rácz Anett és munkatársai hozták rendbe az adományozó központ új helyét. Archív fotó: Török János
– A vállalkozó betegségre és a munkaerőhiányra hivatkozott, amikor újra és újra lemondta a munkát. Utólag, miután megtudta, hogy mi csináltuk meg saját kezűleg, azt mondta, nagyon szégyelli, hogy nem tudta befejezni. Végül is békében váltunk el, nem mentünk perre, mivel annak a több mint 2 millió forintnak, amit addig kifizettünk neki, a 90 százaléka anyagköltség volt, és az beépült az ingatlanba – magyarázta Rácz Anett, aki úgy látja, szeptemberben biztosan megnyithatják az új adományozó központot.

Bár használni nem tudják, az ingatlanért tavaly május óta fizetniük kell az IKV-nak, havonta több mint 100 ezer forintot. A felújítási munkákat az önkormányzati cég annyiban számította be, hogy kéthavi bérleti díjat elengedett a karitatív alapítványnak. A galéria kialakításának sokkal komolyabb költségét nem vették figyelembe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számlatömbzavar: az egyik boltban sikerült, a másikban nem - Joghézag a nyomtatványok értékesítésében

Számlatömbzavar: az egyik boltban sikerült, a másikban nem - Joghézag a nyomtatványok értékesítésében
Az egyik szegedi nyomtatványboltban elég volt a hivatalos irat a számlatömb vásárlásához, a másikban nem. Az, hogy melyik hibázott, nem tudjuk biztosan, de törvényi szabályozás hiányában idén nem kell jelenteni a boltosoknak a NAV-nál az eladott számlatömböket. Tovább olvasom