Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Öt gyereket vinnének vissza a Deák Ferenc utcába

Szeged - Politikai támadáshoz használja fel a Fidesz a gyerekeket – mondta a szegedi alpolgármester a Deák Ferenc utcai óvoda ügyéről. Szerinte értelmetlen az ellenzék indítványa a rendkívüli közgyűlés összehívására.
Rémhírkeltéshez használja fel eszközként a gyerekeket a Deák Ferenc utcai óvoda bezárásával kapcsolatban a Fidesz. Ez mintapéldája a politizálásuknak – mondta tegnapi tájékoztatóján Solymos László. A szegedi alpolgármester számtalan eddigi óvodaügyi ellenzéki sajtótájékoztató, gyertyagyújtásos demonstráció után összegezte a helyzetet: mivel a város 51 intézménye közül csak a Deák Ferenc utcai óvodának nincs udvara, a törvény szerint a mostani nevelési év végén mindenképpen be kellene zárni.

A tisztiorvosi szolgálat fűtési rendszert kifogásoló vizsgálata nyomán döntöttek az év közbeni bezárásról, és vitték át a gyerekeket más intézményekbe. Megvizsgálták, szükséges-e több millió forintot költeni egy bezárásra ítélt óvoda fűtési rendszerére. A szülők nyilatkozatai szerint: ha elhárítanák a balesetveszélyt, és a gyerekek visszamehetnének január végén, az 52 gyerek közül mindössze öten vennék igénybe ezt a lehetőséget.

– Ez mutatja, hogy a szülők a korrekt tájékoztatásnak hisznek, nem az ellenzéki politikai támadásnak. Az eltelt héten elégedettek voltak az új óvodák szolgáltatásaival – mondta az alpolgármester. Ezért a Fidesz, ha valóban a gyerekeket tartja szem előtt, visszavonja a rendkívüli közgyűlésre vonatkozó előterjesztését.

Érdeklődésünkre, hogy nyílik-e kaszinó az óvoda 200 méteres körzetén belül, az alpolgármester elmondta: az engedélyezés nem az önkormányzat, hanem az APEH hatásköre. Nyitási kérelmekről tudomásuk van, de a jogszabályok ezt nem engedik meg.

Olvasóink írták

  • 2. Hné 2007. december 12. 14:42
    „Lehet, hogy a hatalmi gőggel megáldott ÁNTSZ nem engedélyezte?”
  • 1. Lala 2007. december 12. 07:58
    „nem is kértek mást a szülök csak annyit hogy a tanév végéig maradhassanak a gyerekekde a hatalmi gőggel maximálisan megáldott polgármester és csapata nem engedélyezte.
    Mostanra kiderült hogy csak a casino lobby is szerepet játszik nem is kicsit. Az lehet hogy az engedélyt az APEH adja ki de ha az önkormányzat nem zárja be az ovit akkor az APEH a törvényre hivatkozva elutasítja a kérelmet.
    Az óvodák igazgatója a hírek szerint több millió Ft-ot nem használt fel a forrásaiból és ezért a jutalma is meg lett a visszaadott pénz 10%-a . Ezért pusztulnak a intézmények mert a vezetők Önös anyagi érdekből nem fordítják arra a keretet amire kellene ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dévai árváknak gyűjt a Déli Apró

Szeged - A lapcsaládunkhoz tartozó Déli Apró hirdetőújság karácsonyi gyűjtést szervez a Böjte Csaba… Tovább olvasom