Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Poligráfok és titkok

Szeged - Azzal a kapcsolattal baj van, ahol hazugságvizsgálóval akarnak meggyőződni a felek igazáról. De már erre is lehetőségünk van a mozgó poligráfos vizsgálat segítségével. A műszert a TV 2 nemrég indult műsorában is alkalmazzák – a kényelmetlen kérdésekre választ adók több milliót nyerhetnek.
Szokott gyónni? Mit tesz, ha egy sebesült, haldokló verebet lát? Vonzódik a saját neméhez? Csalta már meg a férjét? Hányszor ütötte meg kisgyermekét? – ilyen és ehhez hasonló kínos kérdésekre is választ kell adniuk a márciusban debütált TV 2-s show-műsor szereplőinek. Az igazság árának az a lényege, hogy az egyre rázósabb kérdésekért egyre több pénzt nyerhet a játékos, aki végül csak akkor mehet haza komoly összeggel, ha mindvégig az igazat válaszolja. A produkció többek szerint sérti a résztvevők személyiségi jogait.

– Ha egy titkot nem szeretnék elárulni, valószínűleg senki nem is szedi ki belőlem – mondta Rácz Zsuzsa műsorvezető, akinek bár nincs takargatnivalója, nem venne részt az igazságmondós műsorban. – Minden embernek vannak titkai, így természetesen nekem is. Ezeket azonban semmiképp sem árulnám el az egész ország előtt. Szerintem a játékba jelentkező emberek meggondolatlanok, mivel a szerkesztők úgy alakítják a kérdéseket, hogy a játékosok mindenképpen cikis helyzetbe kerüljenek: még a legféltettebb titkaikat is kiteregetik a nyilvánosság előtt – magyarázta Zsuzsa.

Hazugságvizsgálót már otthonunkba is rendelhetünk, hiszen egy fővárosi cég mozgólaborral és szakértő pszichológussal bármikor a rendelkezésünkre áll. A szolgáltatásra van igény, a tapasztalatok szerint két témakörben: az egyik a munkahelyi lopások, a másik a hűtlenség.

Alibi ellenőrzése

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon is végeznek poligráfos vizsgálatot azokon a felnőtt korú gyanúsítottakon, akik beleegyezésüket adják. A vizsgálat eredménye kisegítő bizonyíték lehet például alibi ellenőrzésénél. Azt mindenesetre megmutathatja, jó irányba indulnak-e el a nyomozók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvétról húsvétkor – barikák között

Balástya - Hét évtizede annak, hogy Galbács László barátságot kötött a bárányokkal. Első barikáját a szüleitől húsvétra kapta. Tovább olvasom