Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Radikális üzemmódba vált a Tanítanék Mozgalom - Galéria

Radikális üzemmódba vált a Tanítanék Mozgalom - Galéria
Radikális üzemmódba vált a Tanítanék Mozgalom: ez hangzott el a pedagógus demonstrációkon szerte az országban. Több nagyvárosban egyidőben tartották a megmozdulásokat - Szegeden nagyjából kétszázan gyűltek össze.
- Tessék mondani, milyen rendezvény ez? – kérdezte egy idős hölgy szombaton délután 3 óra előtt néhány perccel a Klauzál téren. Amikor megmondták nekik, hogy pedagógus tüntetés, csak annyit mondott: „egyem a szívüket".

A Tanítanék Mozgalom felhívására több nagyvárosban egy időben tartották meg azt a demonstrációt, mellyel a kormány hétfőn benyújtásra kerülő oktatási csomagmódosító javaslata és egész oktatáspolitikája ellen tiltakoztak. Szegeden nagyjából kétszázan gyűltek össze a Köz Hasznáért Mozgalom által szervezett, másfél órás megmozduláson.
Radikális üzemmódba vált a Tanítanék Mozgalom - Galéria

- Ötödszörre állunk ki Szegeden az oktatásért és mekkora eredményt értünk el? – kérdezte Tóth Sándor, a KHM aktivistája. Válaszként a nulla érkezett. Ezek után bemutatta nyolcfős csapatát, akik vállalták, hogy ennek ellenére is, saját költségükön megszervezik az összes ilyen demonstrációt, hogy megmutassák: a szegediek is a pedagógusok mellett állnak.

A szegedi demonstrációra meghívást kapott minden párt képviselője, de csak a Párbeszéd Magyarországért, a Modern Magyarország Mozgalom, az MSZP, a liberálisok és az Együtt képviselői vállalták, hogy elmondják véleményüket. Barabás Richárd, a PM aktivistája fogalmazott legkeményebben. Azt mondta: ki kell zavarni azokat a mocskos trógereket, akik beköltöztek a házunkba. – A mostani kormány gonosz és hazug, el akarja venni a jövő generációjától a szellemet. Innen üzenem: baszd meg, Fidesz – mondta.
Radikális üzemmódba vált a Tanítanék Mozgalom - Galéria

Szabó Sándor az MSZP részéről arról beszélt, Szeged nem fogadja el az egyenrendszert, maximálisan a pedagógusok mellett van. Bősz Anett, a liberálisok képviseletében kijelentette: az iskola a mienk, nem Orbán Viktoré és nem a KLIK-é. Erdélyi Eszter a pedagógusok képviseletében szólalt fel. „Tanár vagyok, értelmiségi vagyok, az a feladatom, hogy kiabáljak, ha baj van" – mondta.

A demonstráció végén Tóth Sándor felolvasta a Tanítanék Mozgalom üzenetét, melyben az állt: a kormányzat átvágta a pedagógusokat, nem lehet vele szót érteni, ezért a mozgalom radikális üzemmódba vált. Önkénteseket vár, akik névvel, arccal vállalják a harcot, szeptembertől pedig meglepő akciót ígért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagány beatköltőt idéz meg Bánvölgyi Tamás

Vagány beatköltőt idéz meg Bánvölgyi Tamás
A Vissza a feladónak című ,,Nem túlzottan - Irodalmi Est"-et a Szegedi Nemzeti Színház több alkotója állította színpadra. Tovább olvasom