Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Rendőri jutalmak az ünnep alkalmából

Szeged - A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hazánk nemzeti ünnepe az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 160. évfordulója alkalmából a pénteki napon megemlékezést tartott. Az ünnepségen a Főkapitányság munkatársai tevékenységük elismeréseként jutalmakat vehettek át.
A köztársasági elnök Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott dr. Kis Gábor r. alezredesnek, a főkapitányság Ellenőrzési Szolgálat vezetőjének.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szakterületén végzett kimagasló munkája elismeréséül rendőrségi főtanácsosi címet adományozott Dr. Zélity László r. alezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője részére. Szolgálati tevékenysége során tanúsított kiemelkedő helytállása elismeréseként „Bátorsági Érdemjel" kitüntető címet adományozott Pigniczki Mónika r. törzsőrmesternek. A Bűncselekmények Áldozatainak Napja alkalmából az áldozatvédelem terén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Szalayné Szabó Mariann r. őrnagyot. A hivatásos szolgálatban eltöltött idő elismeréseként rendőrségi szolgálati jelet adományozott 9 főnek.

Az országos rendőrfőkapitány a szolgálat példamutató teljesítéséért soron kívül előléptette rendőr őrnaggyá Kovács Hegedűs Péter és dr. Révész Szabolcs r. századosokat, dicséretben és jutalomban pedig Szász József r. alezredest és Sájer György r. őrnagyot részesítette.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelkedő munkájuk elismeréséül soron kívül előléptette rendőr főtörzszászlóssá Kiss András, Kollár Krisztián, Tóth Zsolt és Szabó László r. törzszászlósokat, rendőr törzszászlóssá Bakos László és Ormai Roland r. zászlósokat, rendőr zászlóssá Beretka György, Botka Gábor, Csányi Zsuzsanna, Fekete Lajosné, Gál Pál, Kis Attila, Lauly Zoltán, Papp Zoltán, Révész Attila, Stranszki Róbert és Vígh János r. főtörzsőrmestereket, rendőr főtörzsőrmesterrré pedig Barna Attila, Filyó György és Hajdú Róbert r. törzsőrmestereket. Soron léptette elő rendőr alezredessé Palicz András és Mogyorós Attila r. őrnagyokat, rendőr őrnaggyá dr. Csikósné dr. Gurka Ágnes r. századost, rendőr törzszászlóssá pedig Vörös Ferenc r. zászlóst. Foglalkoztatási jogviszonyban töltött idő elismeréseként 49 főt részesített jutalomban. Munkaterületükön végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréséül tanácsosi címet adományozott Szili Antalnénak, főmunkatársi címet Csobán Ágnes, Gyömbérné Stachó Csilla és Krisztin Petronella részére adományozott, munkatársi címet pedig Berkes Mihály, Mihály Józsefné és Szeles-Juhászné Csíkos Mónika kapott. Születésnapjuk alkalmából, a rendőrség állományában végzett eredményes munkájuk elismeréséül dicséretben és jutalomban részesítette Kovácsné Farkas Katalint és Zsarkó Tamásnét.

Dr. Lukács János r. dandártábornok, megyei főkapitány, és dr. Ozvald Imre r. ezredes, az IPA Csongrád Megyei Egyesületének elnöke az ünnep keretében 300.000 Ft-os ajándékutalványt adott át a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika részére, ezzel is támogatva munkájukat. Az ajándékutalványt a Klinika képviseletében megjelent dr. Katona Márta igazgató-helyettes vette át.

Olvasóink írták

 • 20. Én rendőr 2008. március 17. 07:59
  „HA nem tévedek ruhapénz minden munkahelyen jár, de ha nem is pénzbeli juttatás védőruha akkor is jár.”
 • 19. kirikatica 2008. március 17. 07:33
  „Először is gratulálok a kitüntetteknek!
  Másodszor: Tényleg kapnak kedvezményeket!
  Ruhapénz: Nem százezer, valamivel kevesebb, de pl. használhatatlan cipő: 10.000 Ft. A Bőrdzseki 60.000 Ft. Az ingek darabja 5000 Ft. stb...
  Üdülési csekket pedig csak a közalkalmazottak kapnak! A járőr, a végrehajtó állomány nem!!!!!
  Belső telefonon ingyen lehet telefonálni az igaz, de a járőrők nem az irodában ülnek, hogy ingyen telefonáljanak belső vonalon...
  Ja és az IPA Nemzetközi Rendőr Szervezet, nem a trafiból , meg begyüjtött birságból gyüjtötte a pénzt!!!!! Az éves tagsági dij nem kevés, de jó célokra megy!!!!!”
 • 18. harbor 2008. március 16. 21:19
  „Hátha már olyan jó rendőrnek lenni, akkor miért nem álltok be ti is? Vagy csak irigykedtek és savanyú a szőlő, mert titeket nem vettek fel az állományba?”
 • 17. Én rendőr 2008. március 16. 20:50
  „Bocsánatot kérek a beírásért ! Nektek van igazatok.”
 • 16. e mese 2008. március 16. 17:02
  „skorpio21!
  és van aki ki írja az iwiw lapjára -népkarbantartó voltam- fényképet is mellékelve, bízzunk benne önmagát minősíti!”
 • 15. egal 2008. március 16. 08:53
  „Na és, ha azokból adja, de nem hiszem. De adja. És gondolom, hogy a Gyermekklinikának hasznos ez a pénz.”
 • 14. skorpio21 2008. március 16. 06:11
  „Én rendőr!

  Ugye nem így van??? Mond,hogy neeeem!
  A rendőr böcsülettel végig dolgozza a szolgálati időt,nem a szolgálati autóval jár haza ebédelni,nem szundikál a szolgálati autóban a város széli bekötőúton és a trafis autóban sem csak napozik!Ugye???

  A rendőr fedhetetlen tisztességes a munkájával szemben elhivatott,szolgál és véd!”
 • 13. 043468 2008. március 15. 19:48
  „Szerintem nagyon gagyi. Olyan intézmény adjon adományt aki megtermeli az összeget. Ja, a befizetett birságokbol futtttya.”
 • 12. egal 2008. március 15. 13:57
  „A cikk utolsó bekezdéséről mi a véleményetek?”
 • 11. VOLT RENDÖR 2008. március 15. 13:37
  „Ez igy van ingyen mehetnek fürödni ingyen utazhatnak vonaton buszon távolsági is csak intézkedési kötelezettsége van!!!

  A ruha pénzröl meg annyit kb legyen 100ezer ft kapnak amit arra köletenek el amit akarnak. Ingyen hivhatják egymást BM-es számon Egymást nem büntetik meg.

  25év szolgálat után nyugdijba mennek és bele számitják a szakközép és a szakmunkást is 4év!!!

  Sok a KEDVEZMÉNY SZERINTEM!!!!! JA ÉS EGYMÁST LÉPTETIK ELÖ ORBA SZÁJBA A LOVÉ MIATT!!”
 • 10. Hozzászóló 2008. március 15. 11:45
  „Én egyszer a színvonal mérhetetlen zuhanása miatt mérgemben lemondtam ezt az újságot, amely már régen nem érdemli meg a DM nevet. A szegedi történések azért érdekelnek, ezért ide-ide kattintok. Hát amire most felhívtátok a figyelmet, az mindent alulmúl. Ez már tényleg szégyen, milyen iskolai végzettségű emberek írják ezt az újságot?”
 • 9. Karcos2 2008. március 15. 11:03
  „Hejesírás! Igazad van, de erről nem a jutalmazott rendőrök tehetnek, hanem az, aki megjelentette ezt az írást. Őt (őket) minősíti a temérdek hiba.”
 • 8. FASZAKI 2008. március 15. 10:50
  „Egyet értek a skorpióval mindenkinek a maximálisat kell nyújtania a munkahelyén ezért jár a munkabér! Ha nem akkor csökkenteni kell a bérét a teljesítményével arányosan. Ezzel lehet ösztönözni a profi munkavégzésre. Azért tart itt az ország ahol vagyunk, mert már az is nagy szám ha a dolgozó bent van a munkahelyén! TISZTELT "VEZETŐINK, KÉREM NE PAZAROLJÁK AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉT!
  RENDEZZÜK MÁR LE VÉGRE A DOLGOKAT.NE BORT IGYUNK ÉS VIZET PRÉDIKÁLJUNK!!!!!”
 • 7. skorpio21 2008. március 15. 08:32
  „Mégis,akkor hogy van?Cáfolhatnád konkrétabban is!”
 • 6. Én rendőr 2008. március 15. 08:25
  „maci52

  Te tudsz valamit, kár, hogy ez nem így van.”
 • 5. maci52 2008. március 15. 08:19
  „Való igazmiért nem kap KOssuth díjat a kukás,pedi nélkülük óriási járvány törhetneki,vagy a bolti eladó,vagy az ujság kihordó?A rendőrök biztos társadalmi munkában kocsikáznak,ingyen telefonálnak a részünkre méregdrága 30-on,ingyen pancsolnak a fürdőben,ruhapénzt kapnak,üdülési csekket kapnak,mi kellene még nekik?Mennyi lóvét vehettek fel a fejesek,azt nyomozza ki kedesDM!!!”
 • 4. skorpio21 2008. március 15. 05:53
  „Ezt sosem tudtam megérteni,hogy miért kell valakit kitüntetni,ha elvégzi a munkáját!?
  Ha egy rendőr véletlen elfog egy bűnözőt,kitüntetik!Miért?Ez a munkája,erre esküdött fel!Nem?
  A színészek,az írók ,ha elvégzik a munkájukat,kitüntetik!Miért?
  A péket,a cukrászt,vagy az autószerelőt,a buszsofőrt,akik szintén elvégzik a munkájukat,miért nem tüntetik ki!?”
 • 3. ł@EUR 2008. március 14. 21:46
  „Azért én gratulálok nekik !!!”
 • 2. hejesiras 2008. március 14. 21:29
  „Szörnyű ez az írás, magyartalan, és tele van hibával.”
 • 1. Andris31 2008. március 14. 20:39
  „Az elvégzett munkáért bér jár. A jutalmazás egy totálisan szubjektiv dolog, melyet meg kellene szüntetni. Az életmüdijat és a hosszu minkaviszonyt dijaznám, de külön jutalmakat nem adnék.
  A munkát el kell végezni azért pedig jár a bér.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalant gyanúsítanak a Dugonics téri rablással

Szeged - Egy 36 éves hajléktalan személyt gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság egy idén január végén… Tovább olvasom