Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Rendőrök vitték el Szabó Bálintot a városházáról

Rendőrök vitték el Szabó Bálintot a városházáról
Autóstüntetést tartottak a Cserepes sori piac kereskedői kedden Szegeden. A menet a piactól indult a városházáig, ahol az árusok Botka Lászlónak akarták átadni a pavilonjaik felmondásáról szóló határozatot. Végül Szabó Bálintot elvitték a rendőrök, garázdaság vétségével gyanúsítják a jogászt.
Garázdaság miatt kedden délután előállították Szabó Bálintot a rendőrök Botka László szegedi polgármester irodája elől. A jogász mintegy hatvan Cserepes sori kereskedő május 31-ével hatályos felmondólevelét akarta átadni a város vezetőjének. 
 
Autóstüntetést tartottak a Cserepes sori piac kereskedői - Galéria

A piacvezetés – ahogy megírtuk – azért bontott szerződést egyoldalúan az árusokkal, mert azok nem voltak hajlandók aláírni azt az új szerződéstervezetet, amelyben 2017. január 1-jétől a megemelt bérleti díjak mellett fizetnék a 27 százalékos áfát, és lemondanak birtokvédelmükről. A kereskedők felmondóleveleit egy autóskonvoj szállította a Cserepes sorról a városházára. Az árusok mintegy harminc autóban ültek, rendőri felvezetés mellett dudálással fejezték ki nemtetszésüket a piac körül kialakult helyzet miatt. Az árusok azt szerették volna, hogy a bérletüket felmondó határozatokat Botka László azonnal érvénytelenítse.

Szabó Bálint benyomult az épületbe, ahol eljutott egészen a polgármester irodájáig. Innen rendőri felszólításra sem volt hajlandó távozni, ezért cselekedetét rendzavarásnak minősítették. A Cserepes sori piac pavilonosainak érdekképviselőjét ezután két rendőr közrefogta, lekísérte a városháza elé, majd rendőrautóba ültette. A rendőrautó ezután a kapitányságra hajtott a kereskedők „Veled vagyunk, Bálint!" skandálása mellett. 
 
Autóstüntetést tartottak a Cserepes sori piac kereskedői - Galéria


Garázdasággal gyanúsítják

A rendőrség közleménye szerint Szabó Bálintot azért gyanúsítják garázdasággal, mert a polgármesteri iroda előterében két kézzel megfogta az egyik ott dolgozó nőt és ellökte. A polgármesteri hivatal ezután hívta a rendőröket, és kérte intézkedésüket. Az esetet mi is láttuk: Szabó Bálint, miután az alkalmazott tájékoztatta, hogy nincs az irodájában Botka László, valóban elindult a polgármester irodájába, de a nő eléállt. Hogy a jogász valóban ellökte-e, nem tudjuk, az biztos, hogy a nő nem esett el, és a rendőrök is csak jó fél órával az eset után kísérték el a jogászt, pedig a járőrök az autósfelvonulás miatt a városháza bejárata előtt posztoltak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér furgonnal akarták elrabolni a szegedi kisfiút?

Fehér furgonnal akarták elrabolni a szegedi kisfiút?
Minden szülő rémálmáról mesélt kedd reggel a Petőfi Rádióban Buda Mártonnak egy szegedi édesapa. Tovább olvasom