Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Rögtönzött koncert a Gyermekklinikán

Szeged - Egy 17 és egy 18 éves fiú kívánsága teljesült a szegedi Gyermekklinika Onkohameatológiai Osztályán. A Csodalámpa Alapítvány elektromos gitárokat vásárolt a két beteg fiúnak. A hangszereket népszerű zenészek adták át.
Az ajándék elektromos gitárok és erősítők kicsomagolása, felhangolása és "kipróbálása" a zenészek - Czutor Zoltán, Szügyi Dániel és Márton Gergelyt - feladata volt, akik a Gyermekklinika folyosóján bátran feltekerték a hangerőt - a főnővér engedélyezte, hogy játsszanak pár dalt.

A szokatlan hangokra közben az Onkohaematológiai Osztály apraja-nagyja összegyűlt, várva, hátha ők is tanúi lehetnek a készülődő különleges eseménynek. Végül megjelent a két fiú, akik néhány hónapja a Csodalámpa Alapítványtól értékes, jó minőségű hangszereket kértek.

Népszerű zenészek adták át a hangszereket a beteg fiataloknak
Népszerű zenészek adták át a hangszereket a beteg fiataloknak

A zenészek, noha csak átadásra, nem szereplésre készültek, mégis játszottak, megénekeltették a "közönséget", és búcsúzás előtt válaszoltak a két fiú kérdéseire új elektromos gitárjaikkal és erősítőikkel kapcsolatosan.

A Csodalámpa Alapítvány célja, hogy minden önként jelentkező, életveszélyes betegségben szenvedő (daganatos, leukémiás, transzplantált, CF-beteg - cisztás fibrózisban szenvedő) kisgyerek egy kívánságát teljesítse, ezzel segítve a gyermekek gyógyulását. Az Alapítvánnyal kapcsolatba kerülő gyermekek többsége, 80-85 százaléka meggyógyul. Az Alapítvány, amelyről bővebben a www.csodalampa.hu oldalon olvashatunk, eddig több mint 850 gyermek kívánságát teljesítette.

Olvasóink írták

 • 4. fityisz48 2008. november 28. 14:32
  „a Csodalámpa Alapitvány javára szivesen adakoznék, gondoltak-e már a 1788-as telefonszámra? Nagyon kényelmes, nekünk is, Önöknek is. Nagyon jó munkát, egészséget és kitartást kivánok az Önök munkájához.”
 • 3. simonadri 2008. november 26. 23:05
  „Gratulálok, jó ilyet olvasni! Jobbulást, gyógyulást kívánok szívből minden gyereknek.”
 • 2. Horton 2008. november 26. 09:16
  „Az összes gyermeknek, akiket ezek a kegyetlen betegségek támadtak meg, kívánok azonnali gyógyulást, örök egészséget, kitartást, és gondtalan életet.”
 • 1. Alkonyat71 2008. november 26. 07:39
  „Végre valami szépet és jót is olvasok. A gyerekeknek jobbulást kívánok, a zenészeknek és az alapítványnak csak így tovább. Hál´istennek vannak jólelkű,gondoskodó emberek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadnyugat a Kombinát közben

Szeged - Villamos- és vasúti sín, valamint a Kálvária Ipari Park téglakerítése határolja Szeged egyik legeldugottabb utcáját, a Kombinát közt. Tovább olvasom