Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Saláták és kincsek, akár tíz forintért a Somogyiból

Szeged - A Somogyi-könyvtár minden évben selejtezi állományát. A könyvek egy részét elajándékozzák iskoláknak vagy éppen a Csillag börtönnek, több száz kötetet pedig használtkönyv-vásáron árulnak potom pénzért.
– Ennyiért ajándék a könyv! – örvendezett egy férfi a Somogyi-könyvtár Rókusi Fiókkönyvtárában, ahol tegnap kezdődött, és szombatig tart a használtkönyv-vásár. Az olvasó egy tucat kötetet választott a polcról, mindössze 150 forintot fizetett értük.

A Somogyi-könyvtárban évente selejteznek az állomány teljességének megóvását szem előtt tartva. Azokat az olvasmányokat kínálják fel potom pénzért, amelyekre az évek során szinte senki nem volt kíváncsi, azokat, amelyeket „rongyosra" olvastak, valamint amelyeknek elavult a tartalmuk – tudtuk meg Mikoly Andreától, a fiókhálózat vezetőjétől. A könyvekből iskoláknak és a Csillag börtönnek is adnak. A MÉH-ben azok végzik, amelyeket eladni és elajándékozni sem lehet.

Különféle témákból és szerzőktől lehet mazsolázni. Fotó: Frank Yvette
Különféle témákból és szerzőktől lehet mazsolázni.
Fotó: Frank Yvette

A rókusi fiókkönyvtárban mindössze másfél óra alatt 50 kötet talált új gazdára. A polcokon a legkülönbözőbb témájú könyvek sorakoznak: többek között történelem, idegen nyelv, szépirodalom, fizika. Tolsztoj, Nemes Nagy Ágnes, A. A. Milne, Ungvári Tamás művei, Friderikusz Sándor Szigorúan nyilvános és Zalatnay Sarolta Ezt sem a zárdában írtam című könyve.

Használtkönyv-vásár

A Somogyi-könyvtár több fiókja is használtkönyv-vásárt hirdetett. Odessza városrészben (Székely sor 11.) december 10-éig 20, 50 és 100 forintért árusítják a könyveket, a dorozsmai fiókkönyvtárban (Negyvennyolcas utca 12.) 50 forintért kínálják, és minden ötödiket ajándékba adják, a rókusi fiókban (Vértói út 5.) egyet fizet, kettőt vihet akciót hirdettek. Szombatig könyvenként csupán 10, 25 és 50 forintot kell fizetni. A hangoskönyvtárban (Stefánia 2.) december 11-én, szombaton akcióznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi virágzik Szegeden?

A növény neve nem aranyeső (Laburnum), hanem téli jázmin (Jasminum nudiflorum), az olajfélék családjába tartozik. Tovább olvasom