Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szájról szájra terjed a jó takarítónő híre Szegeden

Szeged - Nem luxus takarítónőt fogadni az otthonunk tisztán tartására: Szegeden 5-700 forintot kérnek el egy óra takarításért. Szinte ismeretlen embereket engedünk be a lakásba, akiknek később még kulcsot is adunk az otthonunkhoz – ez bizalmi viszony.
A tökéletes takarítónő pontos, alapos, becsületes. A saját otthonunkba engedjük be őket, személyes tárgyaink közé, fürdő- és hálószobánkba, azaz a bizalmunkba fogadjuk.

– Annak, aki jól dolgozik, szájról szájra terjed a híre, és sorra kapja a megrendeléseket. A bizalom a legfontosabb, ezért nem szívesen mesélnék arról, mi mindennel találkoztam már a munkám során – mondta röviden Kóti Angéla, aki 25 éve teszi rendbe a szegedi otthonokat.

Elárulta, saját lakását nem szívesen takarítja, de természetesen az otthoni teendőket is ellátja. Az ár nála attól függ, hogy mekkora a lakás és mennyi kisebb-nagyobb mütyür és bútor van benne. Sosem hirdetett, mint mondta, a jó takarítónőt megtalálják a családok anélkül is.
Mi mégis fellapoztuk a Déli Aprót. Az egyik hirdetésben megbízható, precíz munkát ígértek. Felhívtuk.

Egy nagy lakás kitakarítása 6 óra is lehet. Illusztráció: Karnok Csaba
Egy nagy lakás kitakarítása 6 óra is lehet.
Illusztráció: Karnok Csaba

– Az első alkalmakkor általában otthon maradt velem az egyik családtag. De amikor meggyőződtek arról, hogy nem lopok, kulcsot adtak. Ha elutaznak, engem bíznak meg a virágok locsolásával, a postaláda kiürítésével – árulta el Kis Tímea. Két és fél éve, kényszerből kezdett takarítóként dolgozni, most hat családnál alkalmazzák.

– Szeretem a munkámat, bár sokszor fárasztó. Egy panel kitakarítása körülbelül 2-3, a nagyobb lakás 5-6 óra is lehet. Órabérben dolgozom, 6-700 forintot kérek – magyarázta. Egy kellemetlen élményét is elárulta: voltak olyan férfi megbízói, akik nem szívesen használták a vécékefét. Ha valakinél nem szívesen dolgozott, akkor olyan magas órabért kért, amit már nem fizettek ki neki. De semmiképp nem bántana meg senkit azzal, hogy az orra alá dörgöli, mennyire rendetlen.

Nem szívesen mossa ki más szennyesét Kiss Mária, aki hét közben cégeknél, bankokban dolgozik. Hétvégén pedig tanárnők, doktornők lakását varázsolja tisztára.

– Azok foglalkoztatnak, akiknek nincs idejük a házimunkára – magyarázta a 13 éve dolgozó takarítónő, aki óránként 5-600 forintot kér a munkáért. Szerinte ez a szolgáltatás ma már nem luxus.

Olvasóink írták

 • 6. szamika 2009. április 20. 09:59
  „flexnake- de "piszkos" a fantáziád!
  Nem semmi vagy.”
 • 5. flexsnake 2009. április 19. 10:48
  „És ha a háziúrhoz is kedves akkor még többet kap óránként természetben :D”
 • 4. flexsnake 2009. április 19. 10:48
  „És ha a háziúrhoz is kedves akkor még többet kap óránként természetben :D”
 • 3. Zs 2009. április 17. 08:52
  „A címről jut eszembe: mint a népdalok”
 • 2. micsibucsi 2009. április 16. 22:31
  „Nálam földes a lakás padlója, így egy évben egyszer kidobok egy ásónyomnyi összegyűlt anyagot ez jelenti a nagytakarítást! Van aki mög urizál még, hogy hetente takarítás. Hehe :)”
 • 1. web 2009. április 16. 21:39
  „Hja , 9349779 de számítógépre,internetre, igen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosképzésben nem lesz vetélytárs

Szeged - Külföldi államoknak és jogi személyeknek tenné lehetővé az egyetemalapítást hazánkban egy törvényjavaslat, amelyet Sándor Klára szegedi SZDSZ-es képviselő is jegyez. Tovább olvasom