Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Szalámi harcsából pálinka somból: Főzőversenyekkel folytatódik a X. Toros Pálinkafesztivál

A finomságok és innivalók mellett sztárfellépők, főzőversenyek, mulatós zene és különleges motorok is várják mától négy napon át a X. Toros Pálinkafesztivál látogatóit a Széchenyi téren.
 A szokásos kézműves kínálat mellett éhen biztos nem marad senki, a szervezők idén is felvonultattak néhány különlegességet Szeged szezonnyitó fesztiválján. Az egyik ilyen, amire sokan rácsodálkoznak az érlelt afrikai harcsából készült szalámi, amit marhafaggyúval kevernek, másképp nehezen állna össze a halhús és így szaftosabb is. Az ára kissé húzós, 810 forint tíz deka. De kapható libakolbász is tíz dekánként 650 forintért. A különleges juh- és kecskesajtok kilóját 4500 és 6900 forint között vihetjük haza. Az árak mellett meg lehet még szédülni a kiváló pálinkáktól is, átlagosan két centért 400-at, négyért 800 forintot kérnek. Ez persze minőségfüggő, a különlegességek még ennél is drágábbak.

A fesztivál legérdekesebb eseménye a hagyományos szombati böllérverseny, amelynek zsűrijében idén is helyet kap az ország gasztrokibice, Sági Szilárd. A böllérek már reggel hétkor nekiállnak a munkának, de van idejük bőven, a zsűri, Sági mellett, Kálmán József, a Hansági Ferenc Szakképző Iskola egyik alapítója és a közismert vendéglátós, Puskás László 15 óráig kóstol, majd dönt. Este levezetésképpen Kovács Kati ad koncertet. Vasárnap töltöttkáposzta-főző versennyel, különleges motorok találkozójával, rock- és blueszenével várják a vendégeket.


Korábban

Megnyitott a jubileumi, tizedik Toros Pálinkafesztivál a szegedi Széchenyi téren: kattintsák végig fotógalériánkat!
 
A pálinkalovagok látványos felvonulásával kezdődött hivatalosan a tizedik alkalommal megrendezett Toros Pálinkafesztivál csütörtök délután a szegedi Széchenyi téren, de a lacikonyhások már kora délután állták a vendégek rohamát. Vasárnapig húsipari kistermelők, pálinkafőzdék termékei és a kézműves gasztronómia mesterei mellett bővült a kulturális és szórakoztató műsorok kínálata is.
 
Pénteken a 11 órai városi ünnepség után hirdetik ki az iskolások plakátversenyének eredményét, valamint felvonulnak a Pálffy huszárok. A nap sztárfellépője Varga Miklós. Szombaton rendezik meg a hagyományos böllérversenyt, amelynek zsűrijében idén is helyet kap az ország gasztrokibice, Sági Szilárd. Este Kovács Kati ad koncertet. Az utolsó napon töltöttkáposzta-főző versennyel, különleges motorok találkozójával, rock- és blueszenével várják a vendégeket.
 
Megnyitott a a jubileumi torosfesztivál a Széchenyi téren - GALÉRIA. Fotó: Török János


Korábban írtuk:
Tizedik alkalommal ad otthont Szeged főtere a Toros Pálinkafesztiválnak, amely hivatalosan ma 16 órakor a Magyar Pálinka Lovagrend és a zentai Szent Miklós Pálinka Lovagrend tagjainak felvonulásával nyílik meg a Széchenyi téren. Színesíti szereplésüket a Pálinkát Pártoló Hölgyek kísérete. A csapat a felvonulással a magyar pálinka hírnevét szeretné öregbíteni.

Szeged népszerű szezonnyitó rendezvénye az idén is tovább bővül. Az országból érkező húsipari kistermelők, pálinkafőzdék termékei és a kézműves gasztronómia mesterei mellett nőtt a fellépők száma és bővült a kulturális és szórakoztató műsorok kínálata is.
Csütörtökön élettel telnek meg a faházak és a Széchenyi tér a jubileumi, X. Toros Pálinkafesztiválon. Fotó: Török János
Csütörtökön élettel telnek meg a faházak és a Széchenyi tér a jubileumi, X. Toros Pálinkafesztiválon.
Fotó: Török János
A program ma a torkos csütörtökkel és pálinkaversennyel kezdődik. Pénteken a 11 órai városi ünnepség után hirdetik ki az iskolások plakátversenyének eredményét, valamint felvonulnak a Pálffy huszárok. A nap sztárfellépője Varga Miklós. Szombaton rendezik meg a hagyományos böllérversenyt, amelynek zsűrijében idén is helyet kap az ország gasztrokibice, Sági Szilárd. Este Kovács Kati ad koncertet.

 Az utolsó napon töltöttkáposzta-főző versennyel, különleges motorok találkozójával, rock- és blueszenével várják a vendégeket. Szintén vasárnap 9 órától a fesztivál Az ország tésztája versenysorozat helyszíne lesz, amelyen vendéglátóipari tanulók mérkőznek meg. A versenyen értékesített kóstolójegyek bevételét a nyertes csapat iskolája kapja meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hektáron égtek a szalmabálák és a száraz fű a 47-es főút mellett, Algyőnél

Szegedről és Vásárhelyről érkeztek tűzoltók a helyszínre. Tovább olvasom