Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szeged szóvivője: Medgyesi Konstantin

Szeged - Szeged tíz médiuma – köztük lapunk – díjat alapított, hogy elismerje a legjobb helyi szóvivők munkáját. Tegnap kiderült: Medgyesi Konstantin, a Móra Ferenc Múzeum sajtósa az idei díjazott – kitüntetését a városi televízió ötödik születésnapja alkalmából vehette át.
A szóvivők, marketingesek számára alapított díjat a közelmúltban – a városi tévé ötödik születésnapja alkalmából – tíz szegedi médium, köztük lapunk is. A Szeged Szóvivője vándordíjat ezentúl a sajtó képviselőiből álló öttagú kuratórium ítéli oda a legérdemesebbnek – idén Gulyás Zsuzsa, a szabadtéri játékok, Medgyesi Konstantin, a Móra Ferenc Múzeum és Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője kapta tőlük a legtöbb jelölést.

A Szilánk Zrt. által felajánlott, Szögi Lackó tervezte díjat – amelyet a tervek szerint a jövőben a magyar sajtó napján, március 15-én ítélnek oda – tegnap a Korona szállóban végül Medgyesi Konstantin vehette át. Immár négy éve dolgozik a Móra Ferenc Múzeum sajtósaként, előtte történészként tevékenykedett, 2000 és 2002 között pedig a Délvilág újságírója volt. – Itt tudtam meg, milyen anyagok kellenek egy újságnak. Sokat segít a mindennapokban, hogy mindkét szakmát közelről megismertem – vallja a 32 éves, kétgyermekes családapa, akinek heti rendszerességgel készített, olvasmányos háttéranyagai már-már legendássá váltak a szegedi sajtómunkások körében.

Medgyesi Konstantin a Vasarely-tárlatra a legbüszkébb. Fotó: Segesvári Csaba
Medgyesi Konstantin a Vasarely-tárlatra a legbüszkébb.
Fotó: Segesvári Csaba

A szóvivő sajátossága, hogy mindenről beszél, csak magáról nem – Medgyesi Konstantint tegnap mégis erre kértük. A szegedi egyetemen végzett történelem–szociológia szakon, később jogi és kommunikációs diplomát is szerzett. A múzeumban kezdetben történészként dolgozott, főleg a 20. századi egyháztörténetben mélyedt el. – Kedvenc személyiségem Zadravecz tábori püspök volt, de rájöttem, hogy a róla szóló disszertációmat valószínűleg nem olvasnák el túl sokan – idézi fel szóvivővé avanzsálásának lelki tényezőit. Azóta olyan nagyszabású projektekben vehetett részt, mint a Chagall-, a Munkácsy-, a Dalí- vagy a Vasarely-tárlat. Ez utóbbira a legbüszkébb, hiszen a vártnál jóval többen, 20 ezren nézték meg a kiállítás képeit.

Olvasóink írták

  • 1. Kómár M 2008. április 23. 11:52
    „Gratulálok a díjhoz! Megtérdemelted. KM”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új Kazinczy-érmes Szegedről

Szeged - Az anyanyelvápolók rangos ünnepe a Kazinczy-díj Alapítvány szép magyar beszéd versenye. A 43. alkalommal megrendezett országos vetélkedőn két szegedi diák is Kazinczy-éremmel tért haza. Tovább olvasom