Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Szegedi éremeső a színészolimpián

Szeged - Jól szerepelt a Szegedi Nemzeti Színház delegációja a Kecskeméten megrendezett OlimpiArt színészolimpián: 3 arany-, 7 ezüst- és 1 bronzéremmel tért haza a csapat.
– Hétéves korom óta úszom, a nagyoktól ellesve autodidaktaként tanultam meg mind a négy úszásnemet. Egyedül a szabályos fordulót nem tudom. Hetente háromszor járok úszni, az Aquapolisba szoktam nyugdíjasbérletet venni. Gyerekkoromban mindig a Balatonon nyaraltunk, a Tiszában is imádok úszni, mert a természetes vizek a legjobbak – mondja a szegedi színház delegációjának legeredményesebb tagja, Somló Gábor (60) színművész, aki szenior kategóriában 50 méter mellúszásban és 100 méter gyorson is győzni tudott az elmúlt hétvégén OlimpiArt elnevezéssel Kecskeméten újraélesztett színészolimpián. Begyűjtött még egy dobogós helyezést: 50 méter gyorson bronzérmes lett. – Gyönyörű a kecskeméti uszoda, csak nem volt klíma, nem nyitottak ablakot, így hamar elfogyott az oxigén. Ehhez nem vagyok hozzászokva, ezért a negyedik számtól, a 100 méteres mellúszástól inkább visszaléptem. Máskülönben fantasztikus volt a szervezés, a díjátadás, remek hangulat alakult ki. Sok rég nem látott színészkollégával jó volt újra találkozni. Rendeztek egy nagy happeninget is, amelyen a színészzenekar játszott. Jót tesz a szakmának egy ilyen összejövetel. Cseke Péter, a kecskeméti teátrum direktora azt mondta: jövőre is megrendezik. 14 színház több mint 120 művésze, dolgozója vett részt a versenyeken. Az úszásnak rengeteget köszönhetek, mert teljesen akkumulál. Van egy kis forgókopásom, Virág doki, aki sokat ügyel a színházban, ajánlotta, hogy tartsam meg az úszást, a futásról pedig váltsak inkább a kerékpárra. Megfogadtam a tanácsát, és azóta kicsit jobb lett.

A szegedi csapat az OlimpiArt érmeivel. Fotó: DM/DV
A szegedi csapat az OlimpiArt érmeivel. Fotó: DM/DV


– Remekül éreztük magunkat, jó, hogy összegyűltek a társulatok az ország majdnem minden részéből. Érdekes, hogy nem színházi dolgokról beszélgettünk, hanem főleg a sportról. Az újraindított színészolimpia inspirál mindannyiunkat, még nagyobb kedvvel sportolunk így. Remélem, a következő években még többen leszünk, mert különösen az atlétikában nagyon kevesen indultunk. A 35 fokos kánikula miatt az 5000 méteres síkfutást végül 3000-re változtatták, amit azért sajnáltam, mert nekem inkább a nagyobb kitartást igénylő hosszabb táv feküdt volna. Mindenesetre ez volt életem első versenye – hangsúlyozza az ezüstérmet szerzett színésznő, Borsos Beáta. – Iskoláskoromban még felmentésem volt tornából. 30 éves elmúltam, amikor futni kezdtem. Eleinte nehezen ment, nem tudtam 500 métert sem lefutni egyhuzamban, de ma már a 12 kilométeres távot is élvezem.

Balról jobbra: Molli, a főkellékes, Horváth Ferenc főügyelő, Somló Gábor színművész, Seregi Zoltán békéscsabai főrendező, Kőszegi Ákos színművész. Fotó: DM/DV
Balról jobbra: Molli, a főkellékes, Horváth Ferenc főügyelő, Somló Gábor színművész, Seregi Zoltán békéscsabai főrendező, Kőszegi Ákos színművész. Fotó: DM/DV

– Először csak a 100 méteres síkfutásra jelentkeztem, végül a helyszínen a távolugrásra is beneveztem, és mindkettőben ezüstérmes lettem – meséli Bánvölgyi Tamás, aki a 18–35 évesek kategóriájában indult. – Tizenöt évvel ezelőtt még iskolásként futóversenyeken indultam, azóta nem futottam, a rendszeres sportolás kikopott az életemből, mert minden más fontosabb volt. Az utóbbi években kondizni szoktam, ezzel tartom karban a testemet. Most a színészolimpiára készülve kijártam a töltésre edzeni, kellemes meglepetés volt önmagam számára is, hogy még mindig van bennem kraft. A versenyzés persze egészen más ügy. Soha életemben nem álltam még profi rajtgépben, de szerintem a kollégáim sem, mert csak néztünk döbbenten egymásra. Versenyhelyzetben a 100 méter is túl hosszúnak tűnt. Jó élmény volt a színészolimpia azért is, mert sok kollégával beszélgethettünk. Mindenki erős izomlázzal jött haza. A szegedi csapat jól teljesített, nem hoztunk szégyent a színházunkra.

Somló Gábor színművész nyakába akasztják az aranyérmet. Fotó: DM/DV
Somló Gábor színművész nyakába akasztják az aranyérmet.
Fotó: DM/DV

További dobogósok

A szegedi teátrum csapata további érmeket is szerzett: női asztaliteniszben Gáspár Erzsébet aranyat, párosban Gömöri Krisztiánnal pedig ezüstöt. Gáspár Erzsébet az asztalitenisz szuperkupán is második lett. Gömöri Krisztián is a dobogó második fokára állhatott férfi asztaliteniszben. Szívós László az úszóknál 35 év alatti kategóriában 100 méter gyorson szerzett ezüstérmet.

Olvasóink írták

  • 1. szabo555 2013. június 27. 13:22
    „Gratulálok a csapatnak!!! Különösen a kétszeres aranyérmes Somló Gábor Művész úrnak, és Gáspár Erzsébetnek! Jó lenne, ha végre a a POSZT-on is ilyen siker lenne! Persze ezzel a vezetéssel ez hiú ábránd sajnos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titokzsidókká válnak a mai fiatalok

Egyetlen Csongrád megyei iskolában sem kértek a szülők zsidó hitoktatást. Tovább olvasom